چین با چالش بعدی ویروس کرونا رو‌به‌رو می‌‌شود: راه‌‌اندازی دوباره اقتصاد آن کشور

بخش انگلیسی صدای آمریکا - با بازگشت میلیون ها نفر به مراکز کار در چین، رژیم حاکم به تدریج قرنطینه و تعطیلی بخش های مختلف در آن کشور را کاهش می دهد، اما با پرسشی بدیهی روبرو است: چگونه می شود فهمید چه کسی سلامت است و چه کسی نیست؟

یکی از شرکت های بزرگ فناوری در چین برای یافتن این پاسخ کمک کرده است. شهر هانگژو، محل استقرار شرکت «علی بابا»، در تاریخ ۹ فوریه یک سیستم سلامت را راه اندازی کرد. این سیستم به هر شهروند بر اساس خطرات بالقوه ابتلا به ویروس کرونا یک بارکد رنگی می دهد و این بارکد نشان می دهد که آیا لازم است فرد خود را قرنطینه کند یا نه.

آنهایی که بارکد زرد یا قرمز رنگ دارند مجاز نیستند برای دوره ای مشخص از خانه بیرون بروند و تا زمانی که بارکدشان سبز رنگ شود موظفند هر روز در طول قرنطینه اطلاعات خود را در سیستم وارد کنند.

این سیستم که از طریق اپلیکیشن های پرطرفدار علی بابا مانند «علی پِلی» و «تِن سِنت» متعلق به «وی چت» قابل دسترسی است اکنون می تواند تمام مردم چین را پوشش دهد.

این ابزار الکترونیک به سرعت به مجوز رسمی سفر درون چین بدل شد. مردم چین برای ورود به ساختمان‌ها و حتی استفاده از وسائل حمل و نقل عمومی موظفند این بارکد را نشان دهند.

کارگران مهاجر برای کار باید برگه «تصدیق سلامت» دریافت کنند. متقاضیان پس از معاینه شدن توسط پزشکان محلی، فرم مذکور را به مهر و امضای کمیته های محلی و دولتی و مراکز درمانی می رسانند. به گزارش رسانه های محلی متقاضیان باید ساعت ها در صف بایستند.

کارگران طی فرآیندی کنترل شده در فاصله میان محل سکونت و محل کار، پیش از آغاز کار برای سنجش حرارت بدن و آزمایش های عفونی در صف می ایستند. تازه واردها سپس به اتاق های قرنطینه و در بعضی موارد هتل ها منتقل می شوند تا نتیجه آزمایش شان آماده شود.

بنا بر گزارش های دولتی در چین، پنج شنبه گذشته ۱۶۰ هزار قطار ویژه، ۱۲۹۲ اتوبوس، و ۵۱۴ پرواز هوایی شرایط را برای بازگشت بیش از ۱۰۰ میلیون نفر به محل کارشان فراهم کردند.

پیاده کردن تدابیر چین در دیگر کشورها که قوانین حقوق فردی و حریم خصوصی محکم‌تری دارند، امکان پذیر نیست.