وقتی خودروها مانع رانندگی در حال مستی می‌شوند

ساموئل گیبز در مقاله‌ای برای روزنامه گاردین می‌نویسد، خودروهای هوشمند در آینده‌ای نزدیک برای راننده‌هایی که بیشتر از حد مجاز الکل مصرف کرده باشند، روشن نخواهند شد.

اداره امنیت ترافیک بزرگراه‌های آمریکا در همکاری با یک کنسرسیوم متشکل از خوروسازانی مانند فورد، جنرال موتورز، و فولکس واگن، یک سیستم تشخیص الکل برای خودروها ساخته‌اند، که مانع رانندگی افرادی می‌شود که بیش از حد مجاز الکل مصرف کرده‌اند.

این اداره از مدل اولیه خودروهایی با فناوری «سیستم ایمنی تشخیص الکل راننده» پرده برداری کرده‌ است. فناوری جدید سطح الکل بدن راننده از طریق یک حسگر تنفسی که بر روی فرمان خودرو نصب شده است و سیستم نور مادون قرمز در دکمه روشن کردن موتور خودرو، تشخیص می‌دهد.

بر اساس این گزارش، اگر این سیستم تشخیص دهد که الکل بدن راننده فراتر از حد مجاز است، موتور خودرو روشن نمی‌شود و خودرو از جایش تکان نخواهد خورد.

تعیین سطح مجاز الکل بدن برای افراد زیر ۲۱ سال و بالای آن قابل تنظیم است. برای زیر ۲۱ یک ساله‌ها در ایالات متحده سطح الکل باید صفر باشد.

آنتونی فاکس وزیر حمل و نقل آمریکا می‌گوید «آموزش، آگاهی بخشی، و اجرای قانون در کاهش چشمگیر تلفات رانندگی در حال مستی موفقیت آمیز بوده است، اما این فناوری پیشرفته پتانسیل بالایی برای نجات جان افراد بیشتری دارد.»

در آمریکا این فناوری به خریداران خودرو تحمیل نمی‌شود، بلکه به عنوان گزینه‌ای انتخابی (آپشن) در قالب تجهیزات ایمنی طی ۵ سال آینده به خریداران خودرو پیشنهاد می‌شود. این سیستم ابتدا در شماری از خودروهای دولتی به آزمایش گذاشته خواهد شد.

مارک روزکایند سخنگوی اداره امنیت ترافیک بزرگراه های آمریکا می‌گوید «سیستم ایمنی تشخیص الکل راننده برای رانندگان جوان تازه کار و در ناوگان خودروهای تجاری پتانسیل بالایی برای جلوگیری از تلفات ناشی از رانندگی در حال مستی دارد.»

به گزارش وزارت حمل و نقل ایالات متحده، تصادفات جاده‌ای مرتبط با مصرف الکل در آمریکا سالانه ۱۰ هزار مرگ جاده‌ای را به همراه دارد. این آمار در بریتانیا بسیار پایین‌تر است و در سال ۲۰۱۲ میلادی شمار مرگ تصادفات مرتبط با مصرف الکل حدود ۲۳۰ نفر بوده است.

با ارائه معافیت‌های بیمه‌ای، فناوری تشخیص الکل می‌تواند به بخشی استاندارد و لازم در خودروهای تجاری بدل شود.

اجباری کردن این فناوری در خودروهای شخصی نیاز به زمان بیشتری خواهد داشت؛ هر چند خودروسازهایی مانند تویوتا حدود یک دهه است که بر روی سیستم خاص خود کار می‌کنند.