شصت و چهارمین دوره جشنواره جهانی فیلم کن با اعلام برندگان نخل طلایی، روز یکشنبه به کار خود پایان خواهد داد.
این جشنواره که در دوره های گذشته فیلمسازان بزرگ ژاپن را به دنیا معرفی کرده و در شناساندن استادان ژاپنی سینما از جمله: اوزو، کوبایاشی، کوراساوا، میزوگوشی، ایمامورا و دیگران به جهانیان موثر افتاده، امسال نیز برای سینمای ژاپن جایگاه ویژه ای اختصاص داده است. فیلم سه بعدی:«هاراگیری: خودکشی یک سامورایی» ساخته «تاکاشی میکی» فیلمساز ژاپنی از جمله فیلم های به نمایش در آمده در بخش رقابتی این دوره از جشنواره است.
این فیلم متاثر از یکی از فیلم های «ماساکی کوبایاشی» فیلمساز برجسته دوران طلایی سینمای ژاپن، برخلاف عنوان خود فاقد هرگونه خشونت و خونریزی است، هرچند چکاچک شمشیرها و بر خاک افتادن اسبان را به تصویر می کشد تا بیهودگی پیامد اعمال خشونت حاکمان را به نمایش بگذارد.
تاکاشی میکی فیلمسازی که در سینمای امروز ژاپن چندان محبوب نیست، برای نخستین بار به بخش رقابتی جشنواره کن راه یافته است.
میکی فعالیت های سینمایی خود را در همکاری با «شوهی ایمامورا» آغاز کرد. ایمامورا تنها فیلمساز آسیایی است که تاکنون دوبار برنده نخل طلایی کن شده است. او دومین جایزه خود را، همراه با عباس کیارستمی در سال ۱۹۹۷ و به خاطر ساخت فیلم مارماهی برنده نخل طلایی شد.
تاکاشی میکی که خود تدوین فیلم هایش را برعهده دارد، در فیلم تازه اش: «هاراگیری: خودکشی یک سامورایی» روایتگر زندگی یک سامورایی فقیر است که با خوردن حلزون سد جوع می کند.
میکی می گوید فیلم هاراگیری را باید مصیبت یک سامورایی دانست آن هم برای داستانی که روایتگر مردی است که توسط یک زن وادار به گدایی می شود. این سامورایی جوان برای گذران زندگی زن و فرزندش دست به هر کار دشواری می زند.
میکی می افزاید تماشاگران انتظار داشتند که شاهد اعمال خشونت در فیلم باشند اما من روی شخصیت هایی کار کردم که تسلط چندانی بر آنان برای اعمال خشونت نداشتم از این رو تصمیم گرفتم تا نه جنگ و کشتارشان؛ بلکه دردها و مصایب آنان را به نمایش بگذارم.
روز یکشنبه و با پایان رسمی شصت و چهارمین دوره جشنواره جهانی فیلم کن مشخص خواهد شد کدامیک از فیلم های راه یافته در بخش رقابتی از سوی هیئت داوران شایسته دریافت نخل طلایی خواهند شد؛ هرچند حضور فیلم ها در جشنواره کن خود یکی از افتخارات بزرگ برای هر فیلمساز در سراسر جهان است؛ زیرا این بزرگترین و معروفترین جشنواره جهانی فیلم گونه ای المپیک جهانی سینماگران به شمار می آید.