سیاستمداران آمریکایی: گفتگو با طالبان در کمپ دیوید نباید اصلا برنامه‌‌ریزی می‌‌شد

لیز چینی، نماینده جمهوریخواه کنگره از جمله مخالفان این مذاکرات است.

بخش انگلیسی صدای آمریکا - آشکار شدن گفتگوهای صلح برنامه ریزی شده با رهبران طالبان و اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان، و لغو آن ملاقات ها تازه ترین حرکت غیرمتعارف رئیس جمهوری ایالات متحده در سیاست خارجی است.

پرزیدنت ترامپ گفت اشرف غنی و رهبران طالبان برنامه داشتند شنبه شب به ایالات متحده بیایند.

هر چند مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، یکشنبه گفت پرزیدنت ترامپ در لغو گفتگو با رهبران طالبان به دلیل حملات تروریستی جاری در افغانستان تصمیم درستی گرفته است، قانونگذاران هر دو حزب می گویند این ملاقات اصلا نباید برنامه ریزی می شد.

لیز چینی، نماینده جمهوریخواه کنگره، در توئیتی گفت: «کمپ دیوید جایی است که رهبران آمریکا پس از این که القاعده با حمایت طالبان ۳ هزار آمریکایی را در یازدهم سپتامبر کشت، با هدف برنامه ریزی برای واکنش ما گردهم آمدند. هیچ عضو طالبان نباید هرگز به آن جا پا بگذارد.»

سناتور باب منندز، عضو ارشد دموکرات کمیته روابط خارجی سنا، می گوید: «این نمونه دیگری از سیاست خارجی پرمخاطره دولت ترامپ است که در نهایت نه بر تلاش هایی استراتژیک و روش‌مند برای ایجاد صلح، که بر ترامپ، به عنوان یک شخصیت، تمرکز دارد.»

ادم کینزینجر، نماینده جمهوریخواه کنگره و خلبان پیشین نیروی هوایی آمریکا، در توئیتی نوشت: «هرگز نباید به رهبران سازمانی تروریستی که یازدهم سپتامبر را تقبیح نکرده و به شرارت ادامه می دهند، اجازه داد به کشور بزرگ ما پا بگذارند. هرگز.»

مایک پمپئو از زلمی خلیل زاد، مذاکره کننده ارشد آمریکا با طالبان، خواسته است به ایالات متحده برگردد.

دونالد ترامپ گفتگوها در کمپ دیوید را که تقریبا هیچ کس از آن خبر نداشت پس از انفجار یک خودرو در کابل لغو کرد. در آن حمله ۱۲ نفر از جمله یک سرباز آمریکایی کشته شدند.

پمپئو تاکید کرد اگر برای منافع امنیتی آمریکا مناسب نباشد، ایالات متحده افغانستان را ترک نخواهد کرد. وی گفت: «اگر طالبان درست رفتار نکند، اگر به تعهداتی که هفته ها و در مواردی ماه ها به ما سپرده است عمل نکند، رئیس جمهوری فشارها را کم نخواهد کرد، [و] ما از حمایت مان از نیروهای امنیتی افغانستان که بسیار سخت در آن کشور جنگیده اند، نخواهیم کاست.»

با لغو این ملاقات سرنوشت توافق صلح مقدماتی با طالبان در هاله ای از ابهام فرو رفته است. طالبان موافقت کرده بود ۲۳ سپتامبر گفتگوهای بین افغان ها، موسوم به «مذاکرات بین الافغانی»، با دولت اشرف غنی را آغاز کند.