ده ها هزار پناهنده برمه ای بی سرزمین مانده اند

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان از کشورهای حوزه جنوب شرقی آسیا درخواست کرد تا مرزهای خود را به روی مردمی که از ناامنی و خشونت روزافزون در برمه می گریزند، بگشایند. کمیساریا می گوید جداً نگران جان مسلمانان روهینگیاست که برای یافتن مکان های امن، با قایق از ایالت راخینِ برمه گریخته اند.

بنا به گزارش کمیساریای پناهندگان سازمان ملل، در دو هفته گذشته دو قایق با نزدیک به ۲۴۰ سرنشین در خلیج بنگال غرق شده، که مسلمانان روهینگیا در میان قربانیان آن بوده اند.

ملیسا فلمینگ، سخنگوی کمیساریا می گوید نیروهای گشت ساحلی بنگلادش و ماهیگیران توانسته اند چهل نفر از سرنشیان دو قایق را نجات دهند: «مردم اجسادی را روی آب شناور دیده اند؛ و ما فکر می کنیم دویست سرنشین دیگر قایق سرنوشت ناگواری داشته اند. غرق این دو قایق در آغاز فصل قایقرانی در خلیج بنگال، هشدار دهنده است. عده زیادی از پناهجویان و مهاجران غیرقانونی در جستجوی محلی امن جان خود را به خطر انداخته اند و با قایق های کوچک ماهیگیری روانه کشورهای جنوب شرقی آسیا شده اند.»

برآورد شده است که در فاصله ماه مهر تا اسفند سال گذشته بین هفت تا هشت هزار نفر از برمه گریخته اند. درگیری های قومی در برمه – که از خرداد ماه آغاز شد، و ماه گذشته شدت گرفت – تا کنون بیش از یکصد و ده هزار آواره برجا گذاشته است. در کانون درگیری های قومی، مسلمانان روهینگیا قرار دارند که نسل اندر نسل در برمه سکونت داشته اند، ولی هرگز به شهروندی آن کشور پذیرفته شده اند؛ آنها «بی سرزمین» مانده اند و از تمام حقوقی که شهروندان برمه ای از آن برخوردارند، محروم اند