تلاش برای تعميق دموکراسی در برمه

تلاش برای تعميق دموکراسی در برمه

برمه در هفته جاری رياست انجمن ملل آسيای جنوب شرقی، آسه آن، را برای سال ۲۰۱۴ کسب کرد. رهبران سياسی مخالف در برمه می گويند، اين تصميم به بهبود شرايط سياسی در آن کشور منجر خواهد شد.

رييس جمهوری آمريکا ضمن اعلام خبر سفر خانم کلينتون به برمه در روز اول ماه دسامبر سال جاری گفت، رهبران اين کشور با آزادی صدها زندانی سياسی و انجام برخی اصلاحات، گام های مهمی به سوی اصلاحات برداشته اند.

ديويد استاينبرگ، کارشناس امور برمه در دانشگاه جورج واشنگتن در آمريکا، می گويد: اکنون شاهد تحولی هستيم که از سال ۱۹۶۲ بيسابقه بوده است.

اما استاينبرگ معتقد است، بايد گام هايی بيشتر از به رسميت شناختن اصلاحات و تحسين و تمجيد دولت جديد در برمه برداشته شود و می افزايد: آمريکا، بايد به نظر من، اين تغييرات را به رسميت بشناسد که اين کار شفاهاً انجام شده است. اما، بايد گام های مشخصی بردارد و به برمه بگويد ما نه تنها شما را به رسميت می شناسيم بلکه آماده ايم به شما نشان دهيم که برای بهبود روابط جدی هستيم.

يکی از سياستمداران حزب اتحاديه ملی برای دموکراسی و تحليلگر در برمه می گويد: اجازه به برمه برای کسب رياست آسه آن در سال ۲۰۱۴ به ادامه روند اصلاحات سياسی کمک خواهد کرد. فکر می کنم پس از اجازه به برمه برای کسب رياست آسه آن در سال ۲۰۱۴، فعاليت های سياسی در کشور پرتحرک تر شود و برمه به يک عضو با ارزش در آسه آن بدل شود.

پروفسور استاينبرگ می گويد اگر بانک جهانی و بانک توسعه آسيايی به برمه می رفت و شرايط را مطالعه می کرد و اگر دولت برمه معيارهای جديد بانکی در خصوص شفافيت و اداره صحيح بانکی را رعايت می کرد، به آن ها اجازه نوعی کمک به اين کشور داده می شد.

چنين کمک هايی از کشورهای خارجی نه تنها به بهبود شرايط اقتصادی برمه می انجاميد، بلکه از نظر تحليلگران می تواند به شفافيت و اداره صحيح بانکی بينجامد. معيارهايی که به نظر می رسد رهبران برمه برای رعايت آن ها آماده می شوند.