نگرانی از گسترش درگيری های قومی در برمه

از زمان وقوع دومين درگيری های قومی ميان بودائيان برمه و روهينگياهای مسلمان اهل ايالت راخين اين نگرانی قوت گرفته که ناآراميها ممکن است به مناطق ديگربرمه هم کشيده شود.

آمارهای سازمان ملل متحد نشان می دهد، از ماه ژوئن، يعنی از زمان شروع اولين دوره درگيری های قومی در غرب برمه تا کنون حدود ۱۱۰ هزار نفر از ساکنان ايالت راخين آواره شده اند.

گروه های امداد هنوز درگير معالجه و کمک به زخمی ها و آوارگان هستند، اما کارکنانشان می گويند، به خاطر کمک به اين افراد مدام در معرض ارعاب و تهديد قرار می گيرند.

اواخر ماه اکتبر گذشته به سازمان ملل متحد اجازه داده شد برای ارزيابی وضعيت جنگزدگان، از مناطق ناآرام ديدن کنند. آشوک نيجام، مسئول هماهنگی دفتر محلی سازمان ملل متحد می گويد، مردم منطقه بسيار وحشتزده اند و نمی دانند چه بر سرشان خواهد آمد.

مسئول هماهنگی دفتر محلی سازمان ملل متحد می گويد: ما سعی می کنيم به آنها دلداری داده و آرامشان کنيم. آنها در حال حاضر نياز فوری به کمک های انسانی دارند. دولت هم در اين ميان دارد سعی می کند که اين دو قوم را از هم جدا نگهدارد.

گزارشها می گويند، در حال حاضر هزاران نفر از روهينگياهای مسلمان با قايق به طرف مقاصد نامعلومی در حرکت هستند.

بِن زاواکی، وکيل مدافع حقوق بشر می گويد که مناطق دارای اقليت های قومی قطعاً از روند اصلاحات عقب مانده اند.

گفته می شود فضای روستاهای جنگزده و سوخته راخين هنوز تنش آلود است. مسلمانان سرتاسر برمه هفته پيش از برگزاری مراسم خود منصرف شدند و اين نگرانی وجود دارد که تعداد نيروی های امنيتی که قرار است برای دفاع از جان مسلمانان روهينگيا به منطقه اعزام شوند، کافی نباشد.