اوج‌گیری رقابت دو حزب محافظه‌کار و کارگر در آستانه انتخابات سراسری بریتانیا

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

مردم بريتانيا روز پنجشنبه ۱۷ ارديبهشت ماه (۷ مه) برای شرکت در انتخابات سراسری این کشور، پای صندوق‌های رای می‌روند.

دو حزب محافظه‌کار و کارگر در بريتانيا در روزهای آخر پيش از انتخابات اين هفته، آخرين تلاش‌های خود را برای جلب رای‌دهندگان به کار می‌برند.

دیوید کامرون، نخست وزير محافظه‌کار بريتانيا، و اِد ميليبند رهبر حزب اپوزسيون کارگر، روزهای باقيمانده به انتخابات را به پيام‌های صریحی درباره گزينه‌های پيش روی رای‌دهندگان بريتانيايی اختصاص داده‌اند.

در حالی که همه پرسی‌ها نشان از رقابت تنگاتنگ دو حزب عمده بريتانيا دارد اما به نظر نمی‌رسد هيچکدام بتوانند به اندازه‌ای رای بياورند که به تنهايی کابينه آينده را تشکيل دهند.

از اين رو رقابت برای بدست آوردن پست نخست وزيری روی کسب پشتيبانی احزاب کوچکتری مانند حزب ملی اسکات و ليبرال دمکرات ها متمرکز شده است.

ميليبند به رای دهندگان گفته است که انتخابات پيش رو، برخورد دو سياست متفاوت در ارتباط با دستمزدها، بهداشت و جوانان است.

ديويد کامرون گزينه‌های مقابل رای دهندگان را اينطور معرفی کرده است: انتخاب بين يک حکومت قوی و باثبات و يک حکومت ضعيف و پرهرج و مرج.

مساله مهم اين انتخابات، چگونگی برخورد با نظام بهداشت ملی است؛ موضوعی که ميليبند آن را بنيان امنيت اجتماعی برای کارگران و کارکنان کشور می‌داند و می گويد که اگر ديويد کامرون به پيروزی برسد آن را از اساس دگرگون می کند.

به موجب نظام پارلمانی بريتانيا، حزبی که در انتخابات پارلمانی اکثريت مطلق را بدست آورد تشکيل دولت می‌دهد. اما اگر هيچ يک از احزاب نتوانست اکثريت مطلق را بدست آورد، آنگاه احزاب بزرگتر با ورود به ائتلاف‌هایی با احزاب کوچکتر سعی خواهند کرد اکثريت را بدست آورده و سکان اداره کشور را بدست گيرند.

اما واقعيت اين است که ائتلاف با احزاب کوچک، مستلزم دادن امتيازهایی است که می‌تواند موجب مخالفت‌های گاه شديدی در داخل احزاب بزرگ شود و کنترل را از دست رهبران آن خارج کند.

آخرين نظر سنجی بی. بی.سی نشان می‌دهد که حزب راست ميانه «محافظه کار» ۳۴ درصد و حزب چپ- ميانه «کارگر» ۳۳ درصد آرا را دارد.

بر اساس این نظر سنجی، حزب پوپوليست «استقلال» ۱۴ درصد، حزب ميانه «لیبرال دموکرات» ۸ درصد، حزب چپ گرای «سبزها» ۵ درصد و بقيه احزاب کوچکتر جمعا ۶ درصد آرا را فعلا در اختيار دارند.

اين ارقام نشان می‌دهد که دو حزب عمده تا کسب اکثريت مطلق ۳۲۶ کرسی مورد نياز در مجلس عوام برای تشکيل دولت آينده، راه درازی در پيش دارند.

ميليبند، هر ائتلاف رسمی با حزب ملی اسکات، که جدايی‌طلب است، را رد کرده است، اگرچه بنا به پيش بينی همه‌پرسی‌ها، اين حزب با کسب کرسی‌هايی به هزينه حزب کارگر، پای سوم اين انتخابات خواهد بود. رهبر اين حزب، نيکولا استرجن، گفته است که سعی می‌کند تا با بدست آوردن بيشترين نفوذ در پارلمان حداکثر امتيازات را از حزب کارگر بگيرد.