انتخابات ریاست جمهوری برزیل و اتهامات دخالت ایران در آن؛ پای حزب الله لبنان در میان است

گزارش هایی از دخالتهای ایران، حزب الله لبنان و ونزوئلا در انتخابات ریاست جمهوری برزیل منتشر شده است.

این دخالت ها به ویژه علیه «ژایر بالسونارو» است که برخی رسانه‌های برزیل از او با عنوان ترامپ برزیل یاد می کنند. او وعده داده که سیاست های خارجی کشورش بویژه در مورد تهران را عمیقا دگرگون کند.

مردم برزیلی روز ۲۸ اکتبر (ششم آبانماه) برای انتخاب رئیس جمهوری از بین دو نامزدی که در دور اول بالاترین میزان رای را آورده بودند، رای می دهند.

«ژایر بالسونارو» از حزب دست راستی سوسیال لبیرال نامزد پیشتاز و «فرناندو حداد» از حزب کارگر یکی از احزاب چپ که حدود ۱۲سال است ریاست جمهوری را در اختیار دارد.

آقای بالسونارو در سخنرانی هایش بارها گفته در صورت پیروزی سطح رابطه برزیل با کشورهایی مانند ایران و ونزوئلا را به شدت کاهش خواهد داد.

ادواردو بالسونارو فرزند آقای بالسونارو که در دور اول انتخابات پیشتاز بود در مصاحبه با شبکه خبری بلومبرگ گفت که در صورت موفقیت پدرش در انتخابات موضعگیری طرفداری از ایران و حزب الله و حماس دگرگون خواهد شد و اولین سفر رئیس جمهوری جدید به اورشلیم خواهد بود.

برخی از اعضای کنگره آمریکا در مورد گزارشهای دخالت تهران، حزب الله لبنان و کاراکاس در انتخابات برزیل ابراز نگرانی عمیق کردند.

«دینا روراباکر» جمهوریخواه عضو مجلس نمایندگان و رئیس کمیته فرعی تهدیدهای نوظهور اروپا و اورآسیا در نامه ای به مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا خواستار رسیدگی وزارت خارجه به گزارشهایی در مورد این دخالتها شده به طوریکه مردم برزیل و جهان مطمئن شوند که انتخاب برگزار شده، عادلانه و آزاد بوده است.

«ولید فارِس» از کارشناسان سیاسی نزدیک به جمهوریخواهان در آمریکا و یکی از دبیران کل گروه پارلمانی ترانس آتلانتیک در توئیت‌های پیاپی به مساله دخالت ایران و دیگر گروهها و کشورهای همسویش در انتخابات اشاره کرده است.

خبرگزاریهای ایران و برزیل از دیدار رئیس گروه پارلمانی مجلس ایران با رئیس مجلس برزیل با هدف گسترش پیوندهای اقتصادی و بازرگانی بویژه در زمینه واردات فناوری های مهندسی از برزیل به این کشور در نیمه ماه گذشته خبر دادند.

تهران با اعمال مجدد تحریمهای آمریکا به دنبال بازار برای ادامه صادرات و واردات با کشورهای صنعتی تر است.

بر پایه آمار رسمی گمرک ایران در سال گذشته درحالیکه ایران نزدیک به سی میلیون دلار کالا به برزیل صادر کرده حدود ۶۷۵ میلیون دلار واردات از این کشور آمریکای جنوبی داشته است.