در حاليکه آلودگی نشت نفت در خليج مکزيک به سواحل خليج نيز رسيده است دانشمندان تلاش می کنند در حد امکان و هرچه زودتر از پيامدهای فاجعه بار و مهلک آن بر روی آبزيان و پرندگان و گياهان دريايی بکاهند.
در جزيره دالفين، در نزديکی سواحل ايالت آلابامای آمريکا، پژوهشگران با سرعت سرگرم نمونه برداری از ماهيان مختلف، آموزش مردم در مورد نفت زدایی از پرندگان آلوده، نحوه جلوگيری از نفود بيشتر نفت به سواحل، و برآورد احتمالی پيامدهای آن بر روی محيط زيست، آبزيان، و پرندگان ساحلی هستند.
روز چهارشنبه تعدادی از دانشمندان جوان توسط قايقی به جزيره برده شدند تا از ماهی ها قبل از آنکه نشت نفت نسل آنها را از ميان بردارد، نمونه برداری کنند.
همزمان با ادامه فوران نفت به داخل خليج مکزيک و گسترش آلودگی، دانشمندان همچنين تلاش می کنند پيش از تلفات، شمارش نسبی از تعداد آبزيان و پرندگان داشته باشند، تا بعد بتوانند تعداد تلفات و ميزان خسارت های مالی و محيط زيستی را اندازه گيری کنند.
روث کارل ميکائيل، پژوهشگر دريایی می گويد که دانشمندان با زمان می جنگند. آنها تلاش می کنند تا هر چه زودتر اطلاعات دقيقی از آبزيان و پرندگان خليج مکزيک جمع آوری تا آنرا با مردم و سازمان های مسئول در ميان بگذارند.
در جزيره نام برده، حدود هزار نفر زندگی می کنند ولی در عين حال اين جزيره، خانه بيش از ۳۵۰ نوع پرنده است که اکثر آنها از طريق شکار ماهی زندگی می کنند.
«جان ديده» متخصص آزمايشگاه آبزيان می گويد اکنون مرغان دريايی در هنگام شکار و شيرجه به داخل آب به نفت آلوده خواهند شد. آنها قادر نخواهند بود پس از بيرون آمدن، مانند آب، نفت را از پرهای خود خارج کنند. او پيش بينی می کند که نشت نفت بسياری از پرندگان را از ميان خواهد برد.
علاوه بر سواحل، نشت نفت در سيستم حياتی و خودبقايی خليج مکزيک نيز اثرات مخرب و جبران ناپذيری، به ويژه بر روی جانوران دريايی که اکثراً از گياهان دريائی تغذيه می کنند که آنها نيز به نفت آلوده شده اند، خواهد داشت.