تایلند در جستجوی عاملان بمب گذاری مرگبار

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

پرایوت چان اوچا نخست وزیر تایلند گفت مقامات کشورش در حال جستجو برای یافتن مظنونانی هستند که در تصاویر ضبط شده از دوربین های امنیتی در محل انفجار شامگاه دوشنبه هستند. این انفجار دست کم ۲۲ کشته و ۱۲۰ مجروح برجای گذاشت.

او روز سه شنبه گفت افرادی هستند که به دلایل مختلف دارند کشور را به نابودی می کشانند: «تلاش های اخیر ممکن است دلایل سیاسی داشته باشد و یا به دلیل ضربه به اقتصاد و توریسم باشد.» چان اوچا در سخنان تلویزیونی خود همچنین گفت: «دولت خیلی زود خائنین را پیدا می کند و عدالت را بر هر شبکه ای که عامل حمله باشد اجرا خواهد کرد.»

در جستجوی مظنونین

مسئولان تایلندی می گویند دوربین های سی سی تی وی تصویری یکی از مظنونین به حمله را کمی پس از انفجار ضبط کرده است. این فیلم روز سه شنبه پخش شد و در آن مردی دیده می شود که کیف کوله پشتی اش را روی نیمکتی می گذارد و می رود. کمی پس از این است که انفجار رخ داده است.

روز سه شنبه هم انفجار کوچکی در بانکوک رخ داد اما پیش از آن که به نگرانی ها دامن بزند پلیس گفت بر اثر انفجار یک وسیله آتشزای کوچک بوده که از بالای پلی به آب انداخته شده و به کسی آسیبی نرسانده است.

نخست وزیر تایلند بمبگذاری مرگبار روز دوشنبه را بدترین حادثه ای توصیف کرد که تا کنون در تایلند رخ داده است.

​معبد اراوان در یکی از شلوغ‌ترین مناطق بانکوک و در نزدیکی مقر پلیس این شهر است و دو خط عمده قطار از کنار آن عبور می‌کند. توریست‌ها و زائران فراوانی هر روز به این معبد می‌روند و جهانگردان تمام روز در آنجا در حال عکاسی و بازدید هستند.

مقامات تایلند با آن که هنوز مسئول حمله را به طور قطع اعلام نکرده اما ارتباط مهاجمان با سیاست داخلی پرتنش کشور را رد نکرده است.

در سال ۲۰۱۰ مخالفان دولت رشته تظاهراتی را در مرکز بانکوک ترتیب دادند که توسط ارتش بانکوک سرکوب شد و چندین کشته و مجروح برجای گذاشت. رشته تظاهرات مخالفان دولت در سال ۲۰۱۴نیز منجر به سرنگونی دولت یینگوک شیناوات و کودتای نظامی شد.

طی سال گذشته، دولت نظامی تایلند برگزاری هرگونه تظاهرات و گردهمایی سیاسی را ممنوع کرده و می گوید این کشور هنوز آمادگی انتخابات را ندارد.