آمریکا مقررات جدید صادرات تراشه‌‌‌ها و مدل‌های هوش مصنوعی را اعلام کرد

عکس از آرشیو

عکس از آرشیو

دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز دوشنبه ۲۴ دی محدودیت‌های جدیدی را برای صادرات پیشرفته‌ترین تراشه‌های هوش مصنوعی و پارامترهای اختصاصی که برای مدیریت تعاملات کاربران با سامانه‌های هوش مصنوعی استفاده می‌شود، اعلام کرد.

این مقررات که دوره ۱۲۰ روزه‌ای را برای دریافت نظرات عمومی طی خواهد کرد، به گفته مقامات دولتی، به‌منظور حفظ امنیت ملی آمریکا و همچنین شفاف‌سازی قوانین دسترسی شرکت‌های کشورهای هم‌پیمان به این فناوری نوظهور و برای تقویت نوآوری تدوین شده است.

وزیر بازرگانی آمریکا، جینا ریماوندو، به خبرنگاران گفت: «در سال‌های پیش‌رو، هوش مصنوعی در تمامی کاربردهای تجاری و صنایع مختلف در سراسر جهان گسترش خواهد یافت و ظرفیت عظیمی برای افزایش بهره‌وری و مزایای اجتماعی، بهداشتی و اقتصادی خواهد داشت. با این حال، با قدرتمندتر شدن هوش مصنوعی، خطرات برای امنیت ملی ما نیز شدیدتر خواهد شد.»

یکی از مقامات ارشد دولت بایدن اعلام کرد که این مقررات جدید شامل محدودیت‌های صادرات تراشه به کشورهایی مانند استرالیا، بلژیک، کانادا، دانمارک، فنلاند، فرانسه، آلمان، ایرلند، ایتالیا، ژاپن، هلند، نیوزیلند، نروژ، کره جنوبی، اسپانیا، سوئد، تایوان، بریتانیا یا خود ایالات متحده نخواهد بود.

این قوانین بر محدودیت‌هایی که در سال ۲۰۲۳ بر صادرات برخی تراشه‌های هوش مصنوعی به چین وضع شده بود، بنا شده‌ است. چین که یک رقیب راهبردی در تولید نیمه‌رساناهای پیشرفته محسوب می‌شود، این دستورالعمل جدید آمریکا را «نقض آشکار» قوانین تجارت بین‌المللی توصیف کرد.

پکن می‌گوید «اقدامات لازم را برای حفاظت قاطع از حقوق و منافع قانونی خود اتخاذ خواهد کرد.»

کشورهایی که تحت تحریم تسلیحاتی آمریکا هستند، پیش از این مشمول محدودیت‌های صادرات تراشه‌های پیشرفته هوش مصنوعی بودند، اما مقام ارشد دولت جو بایدن گفتند اکنون این کشورها با محدودیت‌های انتقال قدرتمندترین مدل‌های هوش مصنوعی بسته‌ مواجه خواهند شد.