درخواست دستگیری رئیس جمهوری سودان در نیجریه

گروه های راستگرا از دولت نیجریه درخواست کرده اند که عمر بشیر رئیس جمهوری سودان را دستگیر کند. آقای بشیر به اتهام جنایات جنگی از سوی دیوان بین المللی کیفری تحت تعقیب است.
عمر بشیر برای شرکت در اجلاس سران اتحادیه آفریقا که عمدتاً به منظور مقابله با بیماریهای ایدز، مالاریا و سل برگزار شده است، یکشنبه شب وارد آبوجا، پایتخت نیجریه شد.
سازمان دیده بان حقوق بشر، و یک گروه محلی بنام، ائتلاف نیجریه برای دیوان بین المللی کیفری، می گویند که نیجریه موظف است که آقای بشیر را دستگیر کند. آنها می افزایند که که آقای بشیر متهم به ارتکاب جنایت علیه غیرنظامیان در دارفور شده است و از آن جا که نیجریه عضو دیوان بین المللی کیفری است، این کشور موظف است که آقای بشیر را دستگیر کند.
سخنگوی دولت نیجریه گفت که مقامات این کشور آقای بشیر را دستگیر نخواهند کرد و افزود که آقای بشیر به دعوت اتحادیه آفریقا وارد نیجریه شده است، و این اتحادیه حکم دیوان بین المللی کیفری را نپذیرفته و از مخالفت آقای بشیر در مورد این حکم پشتیبانی کرده است.
سازمان خبرگزاری فرانسه، «ای اِف پی» به نقل از سخنگوی دولت نیجریه می گوید که آبوجا در موضعی قرار ندارد که بتواند شرکت کنندگان در اجلاس سران اتحادیه آفریقا را تعیین کند.
خبرگزاری رسمی سودان از ورود آقای بشیر به آبوجا خبر داد بدون آنکه سخنی در مورد بحث پیرامون دستگیری رئیس جمهوری آن کشور سخنی به میان آورد.
دیوان بین المللی کیفری، واقع در لاهه هلند، آقای بشیر را متهم به ارتکاب به جنایات جنگی، جنایت علیه بشریت، و کشتار جمعی در منطقه دارفور کرده، و علیه وی کیفر خواست صادر کرده است.
دیوان بین المللی کیفری همچنین وی را متهم به سازماندهی جنایات، از جمله قتل، تجاوز جنسی به عنف، ریشه کن کردن غیرنظامیان در منطقه کرده است.

از سال ۲۰۰۳ میلادی گروه های شورشی مخالف در حال جنگ با حکومت عمر بشیر بوده اند.
آقای بشیر اتهامات و کیفرخواست دیوان بین المللی کیفری لاهه را رد کرده است و تنها به کشورهیی مسافرت میکنند که عضو دیوان بین المللی کیفری نیستند و یا ایمنی وی را تضمین می کنند.