اتریش برای هزاران پناهجوی دیگر آماده می‌شود

۲۴ ساعت مانده به پایان نیمه‌شب شنبه ۱۱ هزار پناهجو از مرز مجارستان وارد اتریش شدند. وزارت خارجه اتریش گفت هفت هزار پناهجوی دیگر نیز قرار است روز یکشنبه از مرز نیکلسدورف در شرق وین وارد این کشور شوند.

اغلب این افراد از مسیر کشورهای بالکان خود را به غرب اروپا رسانده‌اند. کرواسی گفته است که در چهار روز اخیر ۲۱ هزار نفر وارد این کشور شده‌اند.

وزارت کشور مجارستان و صربستان به شکل مشترک مرز میان خود را باز کردند. بسته شدن این گذرگاه مرزی در دوشنبه گذشته هزاران پناهجوی فراری از جنگ و فقر در خاورمیانه، آسیا و آفریقا را به در پیش گرفتن راه‌های دیگر به غرب و شمال اروپا واداشت و بسیاری از آنان راه کرواسی را در پیش گرفتند اما بعد از آن که کرواسی نیز گفت ظرفیت ارائه خدمات به این تعداد پناهجو را ندارد بسیاری از آنان را به مجارستان یا اسلوونی بازگرداند.

همزمان، مقامات و وزیران اتریش روز یکشنبه با سازمان‌های خیریه این کشور ملاقات کردند تا راهی برای اسکان موقت تازه‌واردها بیابند.

مرزهای مجهز به سیم‌ خاردار

وزیر خارجه مجارستان از عملکرد کرواسی در بازگرداندن پناهجویان انتقاد کرده و مرزهایش با رومانی را سیم خاردار کشیده است. همسایه‌های مجارستان مجهز کردن مرزهای آن کشور به سیم خاردار را فشاری مضاعف بر دوش خود قلمداد کرده‌اند. مجارستان پس از آن که تمام خط مرزی خود با صربستان را سیم خاردار کشید حالا مشغول سیم خاردار کشیدن در امتداد مرزهایش با کرواسی و رومانی است.

مرز اسلوونی -کرواسی،پناهجویان از برخورد پلیس عصبانی هستند.

بودگان آرسکو وزیر خارجه رومانی روز شنبه بستن مرزهای مجارستان را اقدامی "ناهنجار و غیرقابل‌قبول" توصیف کرد که روح اروپا را خدشه‌دار می‌کند.

روز یکشنبه پیتر سیارتو وزیر خارجه مجارستان در سخنانی کنایه‌آمیز درباره اتهامات فساد علیه نخست وزیر رومانی ویکتور پونا گفت: "ما از وزیر خارجه‌ای که نخست وزیرش زیر محاکمه است انتظار بیشتری داریم."

سیارتو گفت: "ما کشوری با بیش از هزار سال سابقه هستیم که در تاریخ خود نه تنها باید از خودش دفاع می‌کرده بلکه بارها از اروپا دفاع کرده است. حالا هم همینطور است، چه وزیر خارجه خوشش بیاید و چه نه."

در آلمان روزنامه ولت آم سونتاگ روز یکشنبه گفت که پلیس در حال تحقیق روی یکی از پناهجویان به ظن عضویت او در گروه داعش در سوریه است.

روزنامه فوق به نقل از منابع امنیتی گفت فرد مظنون شهروند سوریه است و در کمپ پناهجویان در ناحیه شمالی برندنبرگ به سر می‌برد.

اتهامات وارده

اخیرا فیلمی که با یک گوشی موبایل ضبط شده مرد مظنون را در حالی نشان می‌دهد که به پنا‌هجویان دیگر می‌گوید برای داعش جنگیده و آدم کشته است.

محققان حال تلاش می‌کنند بررسی کنند که آیا فرد فوق حقیقتا عضو گروه خلافت اسلامی داعش بوده است یا نه.

یک سخنگوی پلیس فدرال آلمان از اظهار نظر درباره صحت و سقم این مسئله خودداری کرد.

این در حالی است که پلیس فدرال نفوذ نیروهای داعش از طریق موج پناهجویان به آلمان را رد کرده است.

همزمان هزاران پناهجو روز یکشنبه در مسیر صربستان به روستایی در مقدونیه رسیدند و برخی از آنان توانستند سوار قطاری شوند که عازم غرب اروپا بود.

اتحادیه اروپا تقریبا ۲۵۰ هزار پناهجو را پذیرفته است. آلمان به تنهایی قرار است تا پایان سال جاری میلادی یک میلیون پناهجو را بپذیرد.

ایستگاه مرزی تاورنیک در کرواسی

همزمان هزاران پناهجو روز یکشنبه در مسیر صربستان به روستایی در مقدونیه رسیدند و برخی از آنان توانستند سوار قطاری شوند که عازم غرب اروپا بود.

اتحادیه اروپا تقریبا ۲۵۰ هزار پناهجو را پذیرفته است. آلمان به تنهایی قرار است تا پایان سال جاری میلادی یک میلیون پناهجو را بپذیرد.

شکاف در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا

بزرگترین سیل پناهجویان به اروپا از جنگ جهانی دوم به بعد شکاف عمیقی را میان کشورهای شرق اروپا درباره نحوه توزیع افراد موجب شده است.

بحران پناهجویان سرنوشت پیمان شنگن را زیر سوال برده است. پیمان شنگن حرکت آزادانه میان ۲۸ کشور اتحادیه اروپا را بدون قوانین مرزی تضمین می‌کند.

قایق حامل پناهجویان در نزدیکی جزیره لسبوس یونان واژگون شده و پناهجویان به سال شنا میکنند.

روز یکشنبه ۲۶ پناهجوی سوار بر قایق‌ در آبهای مجاور جزیره لسبوس در یونان مفقود شده اند. جزایر شرقی یونان اولین ایستگاه پناهجویانی است که سوار بر قایق‌ خود را به اروپا می‌رسانند.

امسال از میان بیش از نیم میلیون نفری که با خطر کردن جان خود راه اروپا را در پیش گرفتند، بیش از ۲۶۰۰ نفر در طول مسیر جان باختند.

بیش از ۳۰۰ هزار نفر وارد یونان شده‌اند و اغلب راه کشورهای دیگر اروپا را در پیش گرفتند.

وزیران خارجه کشورهای اتحادیه اروپا قرار است قبل از نشست اضطراری روز چهارشنبه، روز سه‌شنبه نیز ملاقات کنند.