موافقان و مخالفان استخراج نفت در قطب شمال

در حالی که تمايل به استخراج نفت از آب های قطب شمال افزايش می يابد فعالان محيط زيست می گويند نشت نفت در آن منطقه می تواند مصيبت بار و جبران ناپذير باشد.

امسال در نيمه زمستان در قطب شمال، تانکر نفت کش روسيه بدليل گرمايش زمين و آب شدن يخ توانسته است در اين فصل به قطب سفر کند. کاری که چند سال پيش بدليل ضخامت يخ غيرممکن بود. کشتی های ديگری نيز در اين آبها در جستجوی نفت و گاز هستند.

گليدا لان از انستيتوی چتهام هاوس می گويد تغيير آب و هوا که توانسته امکان دسترسی به اين آب ها را فراهم کند مشکلات خود را به همراه دارد.

گليدا لان می گويد: با گرم شدن هوا در قطب شمال توده های يخ شناور مانع از عمليات يافت و استخراج نفت و گاز می شود. مشکل ديگر افزايش توفان و ايجاد موج های بلند است که به فرسايش کرانه های ساحلی و زيربنای آن می انجامد. ايمنی مساله کليدی در موفقيت کشف نفت در قطب است.

در حالی که احتمال می رود شرکت روسنِفت روسيه و بی پی مشترکا به استخراج نفت از قطب دست بزنند اما شرکت فرانسوی توتال از اين کار خودداری می کند و می گويد که اگر نفت در آب های قطب نشت کند به شهرت آن شرکت صدمه خواهد خورد.

فعالان محيط زيست نيز مخالف استخراج نفت در قطب هستند.

فعالان گروه «گرين پيس» در ماه اوت خود را به کشتی شرکت روسی گازپروم زنجير کردند.

کومی نيادو، مدير اجرايی گرين پيس، می گويد: اين اقدام تلاشی مسالمت آميز برای متوقف کردن شرکت هايی چون شل، گازپروم و ديگران است که می خواهند از قطب نفت استخراج کنند، تا که آنان عواقب کار خود را درک کنند و بدانند که با اين کار آينده کودکان و نواده های ما را نابود می کنند.

در حالی که دانشمندان هشدار می دهند که نشت نفت در قطب دهه ها در آب ها باقی خواهد ماند شرکت های نفتی چون شل می گويند افزايش مصرف نفت در دهه های آتی استخراج آن را از قطب، لازم می کند. با اينحال خطر اين کار بسيار زياد است.