محسن مهرعلیزاده دو روز مانده به انتخابات انصراف داد.
صدای آمریکا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری دوره سیزدهم در ایران، نگاهی به زندگی و سوابق نامزدهای این انتخابات دارد:
محسن مهرعلیزاده، متولد آذربایجان شرقی، از سیاستمداران رده میانی اصلاح طلب است که هر از گاهی صلاحیت او تائید شده و گاهی حتی برای انتخابات مجلس، صلاحیت او از سوی شورای نگهبان رد شده است. در زیر نگاهی به سوابق و کارنامه او شده است:
زندگی شخصی
محسن مهرعلیزاده هشتم مهر ۱۳۳۵ در مراغه به دنیا آمد. در سال ۱۳۵۳ در رشته مهندسی مکانیک در دانشگاه تبریز پذیرفته شد. بلافاصله پس از فارغالتحصیلی در سال ۱۳۵۷ کارشناسی ارشد همان دانشگاه قبول شد و سپس دکتری خود را در دانشگاه تهران در رشته مدیریت مالی گرفت. او در سال ۱۳۵۹ ازدواج کرد. نام خانوادگی همسرش، خیری است.
آقای مهرعلیزاده در آن زمان سپاهی بوده و میگوید با همان لباس خاکی سپاه و جبهه به خواستگاری رفتم. آنها دو پسر و یک دختر به نامهای یاسر، علی، و سعیده دارند. سیدعلی مقدم، معاون ارتباطات دفتر رهبر جمهوری اسلامی، باجناق محسن مهرعلیزاده است.
سوابق
محسن مهرعلیزاده در سال ۱۳۵۷ مسئولیتش در جمهوری اسلامی را با تشکیل کمیته انقلاب اسلامی در مراغه آغاز کرد. مشارکت در تاسیس جهاد سازندگی و هیئتهای هفتنفره در آذربایجان شرقی و تمام شهرستانهای آن، مشارکت در تشکیل سپاه پاسداران مراغه، و کانون نشر فرهنگ انقلاب اسلامی تبریز و مراغه، از سوابق بین سالهای ۱۳۵۷ تا ۱۳۶۰ اوست.
آقای مهرعلیزاده در سال ۱۳۶۰ قائممقام مدیرعامل شرکت لیلاند موتور (شهاب خودرو) بوده و پس از آن از سال ۶۱ تا ۶۳ قائم مقام سایپا بوده است. بعد از آن تا سال ۱۳۶۴ عضو گروه خودرو سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران بوده و پس از آن تا سال ۱۳۶۹ عضو هیئت عامل آن سازمان بوده است.
از سال ۱۳۶۹ به عنوان رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان عمران کیش، مامور ایجاد منطقه آزاد کیش شد و تا سال ۱۳۷۱ در آن جا ماند. از سال ۱۳۷۲ تا ۷۴ معاون سازمان انرژی اتمی ایران بود.
او از سال ۱۳۷۴ تا ۷۶ رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری شاهد و از سال ۱۳۸۴ تا ۹۴ مدیرعامل موسسه اندوخته شاهد بود. او همچنین موسس بانک دی بوده است.
محسن مهرعلیزاده در دولت اول خاتمی، استاندار خراسان و در دولت دوم او معاون رئیسجمهور و رییس سازمان تربیت بدنی بود.
در سال ۱۳۹۶ در دولت دوم حسن روحانی نیز استاندار اصفهان شد، اما آبان ۱۳۹۷ به علت قانون منع به کار گیری بازنشستگان کنار رفت.
مهرعلیزاده اکنون رئیس فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای است. عضویت در هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد کیش و ریاست هیئت مدیره شرکت مهندسی توسعه آب آسیا از جمله تازهترین مسئولیتهای اوست.
سابقه نامزدی در انتخابات
محسن مهرعلیزاده در سال ۱۳۸۴ داوطلب حضور در انتخابات ریاستجمهوری شد. شورای نگهبان نخست صلاحیت او را رد کرد، اما او با حکم حکومتی علی خامنهای به رقابتها بازگشت و ۱.۲ میلیون رای (۴ درصد) در آخر لیست قرار گرفت.
او در سال ۱۳۹۴ داوطلب انتخابات مجلس شورای اسلامی بود که اینبار از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شد.
محسن مهرعلیزاده در انتخابات ۱۴۰۰ یکی از هفت نامزد مورد تایید شورای نگهبان است.