پژوهشگران کانادایی بر این باورند که از راز روی آوردن برخی به مواد غذایی به هنگام دوران پراسترس و تنش پرده برداشته اند.
دانشمندان دپارتمان علوم پزشکی دانشگاه کالگری برای کشف ارتباط بین استرس و اشتهای افراد دریافته اند که استرس سبب می شود که مغز انسان در دوران استرس اقدام به ارسال سیگنال های گرسنگی می کند. این محققان کانادایی بر این باورند که این عادت که از دوران انسان های اولیه که یافتن غذا تنها مشغله فکریشان بوده، به انسان امروزی به ارث رسیده است.
کوانتین پیتمن، یکی از پژوهشگران این پروژه در مقاله ای که در نسخه ٢١ مرداد نشریه «نرون» منتشر شده است، می گوید این اکتشاف به درک ارتباط استرس با پرخوری و چاقی بیش از اندازه کمک شایانی خواهد کرد.
مغز انسان در شرایط عادی با ارسال پیام های عصبی و شیمیایی، فعالیت غده هیپوتالاموس را کنترل می کند.
این غده نیز با ارسال سیگنال های عصبی، میزان اشتها و متابولیسم بدن را کنترل می کند.
غده هیپوتالاموس همچنین مسئولیت کنترل استرس را به عهده دارد.
پژوهشگران دانشگاه کالگری گزارش کرده اند که هنگامی که غذای موش های آزمایشگاهی از آن ها گرفته می شود، به دلیل استرسی که به آن ها وارد می شود، توانایی کنترل میزان غذا خوردن را از دست می دهند.
پیتمن می گوید افرادی که رژیم غذایی می گیرند معمولاً برای نگهداری وزنی که از دست داده اند، دچار مشکل می شوند زیرا غده هیپوتالاموس آن ها سیگنال هایی ارسال می کند که میل به غذا خوردن در این افراد را تحریک می کند. اما وقتی دانشمندان جلوی تاثیرات هورمون های استرس را می گیرند، کمبود غذا باعث افزایش اشتهای افراد نمی شود.