یک خبرگزاری وابسته به سپاه پاسداران با پخش فیلم اعتراف اجباری پنج ورزشکار شیرازی، آنها را «عوامل بمبگذاری» در نقطهای از شیراز در شب حادثه شاهچراغ معرفی کرد. تسنیم مدعی شده است که این عملیات را خنثی کردهاند.
افرادی که فیلم اعترافات اجباری آنها از خبرگزاری تسنیم پخش شده است، چشمبند و دستبند دارند و به نظر میرسد دنا شیبانی مربی اسنوبرد، حسام موسوی مربی سنگنوردی، امیرارسلان مهدوی مربی اسنوبرد، اشراق نجفآبادی مربی دوچرخهسواری، و محمد خیوه مربی کوهنوردی، هستند.
در این ویدئو، دنا بهعنوان مسئول تبلیغات و تست عملیات، محمد، مسئول ساخت کیت بمب، اشراق به عنوان سرتیم گروه، امیرارسلان به عنوان بمبگذار اصلی، و حسام به عنوان یکی از طراحان عملیات معرفی میشوند.
وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران پس از حادثه شاهچراغ بیانیهای منتشر کرد و گفت که تمامی عوامل این حمله غیرایرانی و با ملیتهای جمهوری آذربایجان، تاجیکستان، و افغانستان و «مرتبط با داعش» بودهاند.
پخش اعترافات اجباری ورزشکاران شیرازی با انتقادهای گستردهای همراه شده است. عده زیادی، آن را «زمینهسازی برای صدور احکام سنگین» علیه این افراد دانستهاند.بسیاری، خواستار عدم پخش و اشتراکگذاری این اعترافات شدهاند و آن را «سناریوی نخنمای» حکومت توصیف کردهاند.
بیشتر این اعترافات تحت شکنجه جسمی و یا روانی صورت میگیرند.
خبرگزاری تسنیم، پیشتر نیز اعتراف اجباری توماج صالحی، خواننده رپ، را منتشر کرده بود. توماج در این ویديوی ۴۵ ثانیهای به خاطر آثاری که ساخته است «عذرخواهی» میکند و میگوید موسیقی میتواند «مولد خشونت» باشد.
پخش اعترافات اجباری از رسانههای نزدیک به حکومت جمهوری اسلامی ایران سابقه دارد و همواره با انتقاد طیف گستردهای از مردم و فعالان مدنی و حقوق بشری روبرو شده است.
صدا و سیمای جمهوری اسلامی و شماری از مجریان آن به دلیل اجرا و پخش اعترافات اجباری افراد بازداشتشده مورد تحریم کشورهای غربی قرار گرفته است.
تازهترین تحریمها را اتحادیه اروپا به دلیل نقض حقوق بشر این رسانه از طریق تولید و نشر اعترافات اجباری اعمال کرد.
پیمان جبلی، رئیس صدا و سیما، معاون او محسن برمهانی، و علی رضوانی و آمنهسادات ذبیحپور، که چندین ویدیوی اعتراف اجباری از زندانیان سیاسی و یا خانوادههای کشتهشدهها را تهیه کردهاند و به «بازجو-خبرنگار» شهرت پیدا کردهاند از جمله افراد تحریم شده هستند.
همچنین ببینید: آمریکا شش کارمند صدا و سیما از جمله دوبازجو-خبرنگار را تحریم کرد
اتحادیه اروپا پیشتر شبکه پرس تیوی را نیز تحریم کرده بود. پرس تیوی در برنامههای خود اعترافات اجباری افراد مختلف را پخش کرده است.
اپراتور ماهوارهای اروپایی یوتلست نیز از پخشکنندههای پرستیوی خواسته است تا پخش این شبکه متعلق به صدا و سیما را متوقف کنند.
صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و شش کارمند ارشد آن به دلیل پخش صدها اعتراف اجباری از بازداشت شدگان ایرانی، دوتابعیتی و بین المللی در ایران از سوی دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا (اوفک) نیز تحریم شده است.
رابرت مالی، فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران نیز در آبان سال جاری در رشته توییتی صدا و سیما و مهرههای اصلی آن را «مظهر تلاشهای جمهوری اسلامی برای ایجاد ارعاب و تهدید در میان روزنامهنگاران» خواند.