ابراز نگرانی عفو بین‌الملل از انتقال آهو دریایی به بیمارستان روانی

آهو دریایی، مشهور به دختر علوم و تحقیقات که در اعتراض به حجاب اجباری نیمه‌برهنه شد

سازمان عفو بین‌الملل روز سه‌شنبه ۱۵ آبان از انتقال آهو دریایی، مشهور به «دختر علوم تحقیقات»، دانشجویی که در اعتراض به سرکوب حکومتی زنان برای اعمال حجاب اجباری لباس از تن درآورد و نیمه برهنه شد، به یک «بیمارستان روانی» انتقاد کرد.

این سازمان در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی «ایکس»، گزارش‌های رسانه‌های حکومتی ایران در مورد انتقال این دانشجو به بیمارستان روانی را «بسیار نگران‌کننده» توصیف کرد.

تاکنون محل نگهداری این دانشجو اعلام نشده است. در این ارتباط فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت مسعود پزشکیان روز سه‌شنبه تنها گفت که او به «مراکزی برای درمان منتقل شده‌ است.»

بی خبری از وضعیت این دانشجو نگرانی گسترده‌ای را در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی در ایران و خارج از ایران به دنبال داشته است. آنها با اشاره به موارد گذشته در سالیان اخیر از تحت فشار قرار گرفتن او برای اعتراف اجبری ابراز نگرانی کرده‌اند.

عفو بین‌الملل در بیانیه خود می‌گوید که پیشتر مواردی را مستند کرده است که چگونه مقامات حکومت ایران سرپیچی از حجاب اجباری را با «اختلالات روانی» که نیاز به «درمان» دارند، یکسان می‌دانند.

این سازمان در بیانیه دیگری که روز شنبه ۱۲ آبان منتشر کرد، خواستار آزادی بدون قید و شرط این دانشجوی ایرانی شده بود که در اعتراض به اجرای «نادرست و خشونت‌آمیز» قانون حجاب اجباری توسط مأموران امنیتی دانشگاه آزاد اسلامی، لباس از تن درآورد.

عفو بین‌الملل تاکید کرده بود که مقامات حکومت ایران باید ضمن محافظت از این دانشجو در برابر شکنجه و سایر بدرفتاری‌ها، از دسترسی او به خانواده و وکیل اطمینان حاصل کنند.

این سازمان همچنین خواستار تحقیق «مستقل و بی‌طرفانه» درباره اتهام ضرب و شتم و خشونت جنسی علیه او در هنگام بازداشت شده بود.

گزارش‌ها حاکی از آن بود که در پی برخورد خشونت‌آمیز نیروهای حراست دانشکده علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی در تهران در روز ۱۲ آبان، یک زن جوان دانشجو پیراهن و شلوار خود را از تن درآورد و سپس در حالی که با لباس زیر در محوطه نزدیک دانشگاه حضور داشت با «ضرب و جرح» به دست نیروهای لباس شخصی حکومتی بازداشت شد.

نام این زن جوان معترض در گزارش‌های تکمیلی آهو دریایی عنوان شده است.

در پی بازداشت این دانشجوی زن، رسانه‌های گوناگون در جهان و اتحادیه‌ها، احزاب و شخصیت‌های سیاسی کشورهای دیگر، به ویژه در فرانسه آن را تحت پوشش قرار دادند و یا از مبارزه زنان ایرانی برای آزادی حمایت کردند.