انور العولقی در یمن کشته شد

انور العولقی در یمن کشته شد

انور العولقی شیخ افراطی متولد آمریکا در حمله یک هواپیمای بدون سرنشین در یمن کشته شد. گزارش های خبری حاکی است که سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا حمله را هماهنگ ساخت.
باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا مرگ العولقی را «ضربه ای مهم» به یکی از فعالترین گروه های وابسته به القاعده نامید، و گفت عملیاتی که العولقی را کشت ثابت می کند گروه تروریستی و وابستگان به آن نمی توانند پناهگاه های امن در هیچ جای جهان پیدا کنند.
العولقی بامداد جمعه هنگامی که با کاروانی از اتومبیل ها در شرق یمن درحرکت بود کشته شد. خبرگزاری های غربی بنقل از مقامات آمریکایی می گویند سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا حمله را هماهنگ ساخت و فرماندهی مشترک عملیات ویژه آمریکا آنرا اجرا کرد.
در حمله چند مظنون دیگر نیز کشته شدند. اسوشیتد پرس بنقل از مقامات وزارت دفاع یمن می گوید سمیر خان، یک ستیره گر آمریکایی که یک مجله اینترنتی بزیان انگلیسی برای القاعده راه انداخت، از جمله آنها بود.

گزارش ها حاکی است که در حمله از هواپیماهای آمریکایی استفاده شد. آمریکا در گذشته با هواپیماهای بی سرنشین به هدف های القاعده در یمن حمله کرده است.
العولقی به ظن دست داشتن در حملات تروریستی، از جمله کوشش نافرجام برای منفجر کردن یک هواپیمای مسافربر آمریکا در سال ۲۰۰۹، تحت تعقیب آمریکا و یمن بود. همچنین عقیده بر این است که او بعنوان مشاور در تیراندازی مرگبار در یک پایگاه نظامی آمریکا در تگزاس و کشتن یک مرد فرانسوی در یمن در سال گذشته عمل کرد.
العولقی به گروه القاعده در شبه جزیره عربستان، مستقر در یمن، ارتباط داشت.
حمله در حالی صورت می گیرد که یمن همچنان با بحران سیاسی دست بگریبان است.
علی عبداله صالح رییس جمهوری، علیرغم ماه ها اعتراض مخالفان که خواهان برکناری وی هستند، همچنان می گوید مادامی که رقیبان سیاسی اصلی او قدرت و نفوذ دارند کنار نخواهد رفت.
صالح در مصاحبه ای با واشنگتن پست و مجله تایم گفت برنامه انتقال سیاسی که همسایگان یمن در خلیج فارس تدوین کرده اند روشن می سازد «تمام عناصری» که موجب ناآرامی در کشور هستند باید برکنار شوند.
رییس جمهوری هشدار داد اگر رقیبان او، ژنرال علی محسن الاحمر، که به اوپوزیسیون پیوست، و حمید الاحمر، سرمایه دار و سیاستمدار که برادرش ریاست نیرومندترین کنفدراسیون قبایلی یمن را بر عهده دارد پس از استعفای او در پست هایشان باقی بمانند ، شرایط «بسیار خطرناکی» بوجود خواهد آمد و ممکن است به «جنگ داخلی منجر شود.»
جنگ در دو هفته گذشته شدت گرفته است. روز چهارشنبه، ایلمردان ضد دولت یک هواپیمای جنگی را در نزدیکی صنعا سرنگون کردند.