هشتاد و یکمین جشنواره فیلم ونیز شامگاه شنبه ۱۷ شهریور، با معرفی برترینها و اهدای جایزه بهترین بازیگر زن به نیکول کیدمن برای فیلم «دختر بچه» و جایزه بهترین بازیگر مرد به ونسان لندون برای فیلم «پسر ساکت» پایان یافت.
داوران این جشنواره همچنین جایزه شیر طلایی بهترین فیلم را به پدرو آلمودوار برای فیلم «اتاق بغلی» و شیر نقرهای بهترین کارگردانی را هم به بردی کوربت برای فیلم «بیرحم»، اهدا کردند.
فیلم آلمودوار، که تأملی بر دوستی و مرگ است، پس از تشویق ۲۰ دقیقهای حضار، موفق به کسب جایزه شیر طلایی شد. آلمودوار که یکی از فیلمسازان محبوب ونیز است، بسیاری از فیلمهای خود را طی چهار دهه گذشته در این جشنواره به نمایش گذاشته است. او هنگام دریافت جایزه گفت: «دوست دارم این جایزه را به خانوادهام تقدیم کنم. این فیلم اولین فیلم من به زبان انگلیسی است، اما روح آن اسپانیایی است.»
نیکول کیدمن، بازیگر سرشناس استرالیایی-آمریکایی نیز در حالی برنده این جایزه شد که به علت مرگ مادرش در این مراسم حضور نداشت.
او در بیانیهای که توسط هالینا راین کارگردان «دختر بچه» خوانده شد، گفت: «به ونیز رسیدم و مدت کوتاهی پس از آن متوجه شدم که مادر زیبا و شجاعم جانل آن کیدمن درگذشته است. من در شوک هستم و باید پیش خانوادهام بروم، اما این جایزه برای اوست.اویی که به من شکل داد و من را ساخت.»
فیلمهای فیلمسازان ایرانی هم در این دوره از جشنواره فیلم ونیز مورد توجه قرار گرفت به طوری که جایزه مخاطبان بخش افقها به نادر ساعیور برای فیلم «شاهد» اهدا شد. جایزهای که ساعیور آن را به «زنان شجاع ایران» و «جعفر پناهی» تقدیم کرد.
این فیلم با بازی مریم بوبانی، هانا کامکار، و غزل شجاعی بدون رعایت قوانین حجاب اجباری در ایران ساخته شده است و اثری در چهارچوب سینمای مستقل یا زیرزمینی محسوب میشود.
جایزه بهترین فیلم کوتاه در بخش افقها نیز به عرشیا شکیبا برای فیلم «چه کسی خورشید را دوست دارد» رسید. مستند «چه کسی خورشید را دوست دارد» در سوریه روایت شده و بیانگر واقعیتهای تلخ زندگی در سوریه جنگ زده است.
جشنواره فیلم ونیز قدیمیترین و یکی از بزرگترین جشنوارههای سینمایی جهان بهشمار میآید. جشنواره فیلم ونیز نخستین بار در سال ۱۹۳۲ میلادی برگزار شد و در کنار جشنوارههایی چون کن و برلین از مهمترین رخدادهای سینمایی اروپا و جهان است.
جایزه شیر طلایی بالاترین جایزه جشنواره برای بهترین فیلم در بخش مسابقه ونیز است. شیر طلایی در سال ۱۹۴۹ توسط کمیته سازماندهی معرفی شد و اکنون به عنوان یکی از برجستهترین جوایز صنعت فیلم شناخته میشود.