برکناری رئیس دانشکده علوم اجتماعی علامه در پی «توهین» به مهسا امینی؛ واکنش‌ها: «سفله، نفله» شد

مهسا امینی

مهسا امینی

در پی اظهارات «توهین‌آمیز» رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی درباره مهسا امینی، روابط عمومی این دانشگاه در تهران سه‌شنبه ششم شهریور اعلام کرد علی (اردشیر) انتظاری به دلیل «استفاده از تعابیری نادرست در برنامه تلویزیونی شیوه» از سمت خود برکنار شده است.

علی انتظاری روز دوشنبه پنجم شهریور به عنوان «کارشناس» یک برنامه تلویزیونی در صدا و سیمای جمهوری اسلامی، کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد را «نفله شدن یک دختر خانم کرد سنی» خواند و ادعا کرد: «نظام جمهوری اسلامی در وقایع مختلف خیلی پدرانه برخورد کرده است.»

مژگان افتخاری، مادر مهسا (ژینا) امینی در روایتی اینستاگرامی اظهارات علی انتظاری درباره دخترش «ژینا مهسای عالم‌تاب» را «توهین به همه ایرانیان» دانست و گفت که «این توهین نشانه‌ای از بی‌احترامی به کرامت انسانی و حقوق شهروندی» است.

مادر مهسا امینی با بیان این که «انتظار داشتیم شما به عنوان یک مقام دانشگاهی از اظهارات نادرست و توهین‌آمیز خودداری کنید»، اضافه کرد، «ولی انگار نفرت در ذهن شما نهادینه شده» است.

روایت اینستاگرامی مژگان افتخاری درباره اظهارات «توهین‌آمیز» علی انتظاری در مورد دخترش مهسا امینی

روایت اینستاگرامی مژگان افتخاری درباره اظهارات «توهین‌آمیز» علی انتظاری در مورد دخترش مهسا امینی

برخی کاربران به برکناری علی انتظاری، با استفاده از عبارات خود او و همچنین بهره‌گیری از پاسخ پدر مهسا (ژینا) امینی، واکنش نشان دادند. از جمله بهروز رضایی، فعال مدنی که در ایکس نوشت: «خبر خوب این که سفله، نفله شد. برکنار شد.»

زهره بیات‌ریزی، دانشیار دانشگاه آلبرتا نیز در واکنش به اظهارات انتظاری و اشاره به بخشی از سخنانش که به گفته او «با لحن انتقادی می‌گفت حکومت مردم را بیگانه کرده»، گفت که با همسر علی انتظاری «همکلاسی بوده» و افزود: «همسرش از پیشتازان بیگانه‌سازی بود. همسرش در دوره دانشجویی همکلاس من بود. ضبط صوت می‌آورد توی کلاس حرف‌های اساتید را ضبط کند و پرونده‌سازی کند. می‌گفتیم مگر آزادی بیان نیست. می‌گفت چرا هست، ولی نه از "تریبون نظام". انگار نظام دانشگاه را از ارث پدرش ساخته بود و تریبونش هم اختصاصی بود.»

او اضافه کرد: «این کارها را در هماهنگی با آقای انتظاری می‌کرد چون او هم همزمان دانشگاه بود و خانمش دایم بهش ارجاع می‌داد. حالا که ایشان عزل شده، باید گفت، گفتا چه کسی کشتی، تا کشته شدی زار.»

برخی کاربران نیز علی انتظاری را «یک لات و لمپن» توصیف کرده‌اند که «از اول جایش دانشگاه نبوده، مثل خیلی‌های دیگر در ایران که جایگاه‌هایی را به‌ناحق» گرفته‌اند.

ساعاتی بعد از اظهارات انتظاری در روز دوشنبه، امجد امینی، پدر مهسا (ژینا) امینی در واکنشی اظهارات او را «رکیک، توهین‌آمیز و سراسر کذب» و «برخاسته از ذهن یک سفله» دانست و افزود: «شرم بر او باد، بهتر آن که جواب دیگری ندهیم.»

همچنین ببینید: واکنش پدر مهسا امینی به سخنان کارشناس تلویزیون حکومتی ایران: «رکیک، توهین‌آمیز و سراسر کذب» است

اظهارات علی انتظاری، واکنش‌های گسترده‌ای را در رسانه‌های اجتماعی به دنبال داشت. از جمله، فریبرز کرمی زند، پلیس پیشین، عبارات به کار رفته توسط رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه را «اوج رذالت و بی‌اخلاقی» او و «نظام مطبوعش» دانست.

مهسا (ژینا) امینی، دختر ۲۲ ساله اهل سقز، ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ در بازداشت گشت ارشاد در تهران به کُما رفت و سه روز بعد در بیمارستان کسری جان باخت. کشته شدن او باعث آغاز موجی از اعتراضات مردمی علیه جمهوری اسلامی در سراسر ایران شد که ماه‌ها ادامه داشت.

این اعتراضات که در خیابان‌ها، دانشگاه‌ها و مدارس شهرهای مختلف جریان داشت و با همراهی کم‌سابقه ایرانیان مقیم خارج از کشور روبه‌رو شد، خشونت نیروهای حکومتی، کشتار و مصدومیت صدها معترض و بازداشت هزاران نفر را در پی داشت.