مرویه مالک ۲۱ ساله در تاریخ ۲۳ ماه مارس پس از انجام عمل و تغییر جنسیت، در نخستین اجرای تلویزیونی خود ظاهر شد.
به گزارش سی ان ان، دوستان مالک در فیس بوک و تویتر وی را به عنوان پیشگام امر عادی سازی موضوع تغییر جنسیت مورد تحسین و تشویق قرار داده اند.
افراد تَراجـِنسی یا ترنسکشوال افرادی هستند که دارای هویت جنسیتی متناقض هستند؛ یعنی ممکن است فرد اعضای جنسی مردانه داشته باشد در حالیکه شخصیت جنسیتیزنانه بروز بدهد و برعکس.
مالک از دانشگاه پنجاب در رشته روزنامه نگاری فارغ التحصیل شده و به عنوان کارآموز در شبکه خبری «کوه نور» برنامه اجرا کرده است.
مالک به سی ان ان گفته است می خواسته است اثبات کند که تراجنسیتی ها هم مانند دیگران توانائی انجام هرکاری را دارند و به هموطنانش نشان دهد که تراجنسیتی ها بیش از آنکه موضوع جوک و شوخی باشند انسانند.
تازه ترین آمار تراجنسیتی ها در این کشور اسلامی با ۲۰۰ میلیون جمعیت که درسال ۲۰۱۷ گرفته شده است، رقم افراد ثبت شده را بیش از ۱۰ هزار نفر ذکر کرده اند.
در ماه جاری میلادی سنای پاکستان در حمایت از حقوق قانونی تراجنسیتی لایحه ای را از تصویب گذراند. در قانون بر حق افراد در تغییر جنسیت حق ارث بردن و حق مالکیت تاکید شده است.
فعالان حقوق بشر اقدام قانونگذاران پاکستانی را مورد تحسین قرار داده اند، اما مالک می گوید برای تغییر دادن گرایش های فرهنگی مردم باید کارهای زیادی صورت داد تا چنان قانونی جدی گرفته شود.
مرویه مالک می گوید از نوجوانی متوجه شده بود که مشکلی دارد اما خانواده وی را طرد کردند و او ناچار شد از ۱۵ سالگی روی پای خودش بایستد.
مالک خود را الگوی نسل جوان تر می داند که می تواند الهام بخش آنها در پیش برد خواست خود در تغییر جنسیت بشوند.
به گفته خانم ناز، سرپرست یک سازمان غیر دولتی که به دگرباشان خدمات بهداشتی ارائه می کند، در پاکستان خانواده ها فرزندان تراجنسیتی را طرد می کنند و آنان ناچارند از راه خودفروشی، گدائی یا زاغه نشینی به زندگی سخت و پر مشقت خود ادامه دهند.
وزارت بهداشت پاکستان می گوید از لحاظ ابتلا به بیماریهای ایدز، تن فروشان تراجنسیتی دومین گروه آسیب پذیر جامعه ۲۰۰ میلیونی کشورند.