وضعیت «خطرناک» آلودگی هوا در مشهد؛ راهپیمایی معترضان در اردکان: نفس کشیدن حق ما است

آلودگی هوا در کلانشهرهای ایران (آرشیو)

با وجود تداوم آلودگی هوا در مناطق مختلف ایران و اعتراضات مردمی نسبت به افزایش آلودگی‌ها، یک مقام حکومتی گفته است که «ناچاریم از مازوت استفاده کنیم» چون «سوخت نداریم.»

بنا بر گزارش خبرگزاری حکومتی ایرنا در روز سه‌شنبه پنجم دی، شاخص کیفیت هوای مشهد به «عدد ۴۴۱» رسیده و در «وضعیت خطرناک» برای همه گروه‌ها قرار دارد.

به گفته مهدی اله‌پور، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خراسان رضوی، وضعیت شمال و شمال شرق این استان و همچنین کلان‌شهر مشهد «از گرد و غبار دو جبهه شمال شرقی و جنوب غربی متأثر» است.

با وجود شرایط بحرانی، این مقام مسئول از مردم خواسته که «خودمراقبتی» کنند.

آلودگی هوا در ایران به مسئله‌ای روزمره تبدیل شده و از کلان‌شهرها فراتر رفته است. چنان که روز سه‌شنبه پنجم دی شماری از شهروندان در اردکان استان یزد در اعتراض به آلودگی هوا و صنایع آلاینده تجمع و راهپیمایی کردند.

معترضان با در دست داشتن پلاکاردهایی تأکید کردند که «اردکان هوا ندارد» و «نفس کشیدن، حق مسلم ما است.»

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

راهپیمایی شهروندان در اردکان یزد در اعتراض به آلودگی هوا و صنایع آلاینده – سه‌شنبه ۵ دی

در حالی که شهروندان در مناطق مختلف ایران بارها بر «حق نفس کشیدن» خود تأکید کرده‌اند و خواهان رسیدگی مقامات برای بهبود وضعیت آلودگی هوا شده‌اند، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست جمهوری اسلامی روز سه‌شنبه درباره استفاده از مازوت در نیروگاه‌ها گفت که شرکت ملی گاز و برق اعلام کرده‌اند «سوخت نداریم، ناچاریم از مازوت استفاده کنیم.»

به گزارش خبرگزاری ایلنا، علی سلاجقه در توجیه آلودگی شدید هوا ادعا کرده که «آلایندگی اصلا به دلیل پایداری جو است» و «اگر هیچ سوختی هم انجام نشود» آلایندگی اتفاق خواهد افتاد.

این در حالی است که داریوش گل‌علی‌زاده، رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت از محیط زیست، با اعلام آمار مرگ میر بر اثر آلودگی هوا، گفته است که از سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۶ هزار نفر در ۳۳ شهر به دلیل آلودگی هوا جان خود را دست داده‌اند.

همچنین ببینید: یک مقام مسئول خبر داد: مرگ سالانه ۲۶ هزار نفر به خاطر آلودگی هوا

در این زمینه مازیار صدری، پزشک فوق تخصص مراقبت‌های ویژه، به صدای آمریکا گفته است که در ایران ساختار مناسبی برای مقابله با بحران آلودگی هوا وجود ندارد.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

دکتر مازیار صدری: ‌ساختار مناسبی در ایران برای مبارزه با بحران آلودگی هوا وجود ندارد