آلودگی هوای تهران از آنچه که اعلام می شود بدتر است

آلودگی هوای تهران از آنچه که اعلام می شود بدتر است. این را یوسف رشیدی، مدیرکل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفته است. خبرگزاری مهر به نقل از آقای یوسفی گفت: «اگر مبنای استاندارد جدید میزان آلودگی هوای تهران اعلام شود، تعداد روزهای ناسالم و بسیار ناسالم افزایش چشمگیری خواهد یافت اما وزارت بهداشت و سازمان محیط زیست اجازه استفاده از این استاندارد به روز را نمی دهد.» به گفته آقای رشیدی شاید دلیل این اقدام جلوگیری از «سیاه نمایی و تشویش اذهان عمومی» است.

مدیرکل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در نشست خبری روز سه شنبه ۲۸ آذر در تهران گفت بر مبنای اطلاعات سالانه و شاخص های آلودگی هوا، در سال گذشته ۳۲۰ روز هوای تهران ناسالم بوده است.

به گفته این مسئول شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با انتقاد از استانداردهای تولید خودرو و همچنین ناکارآمدی برخی بندهای مصوبه هیات دولت گفت: «آمار مرگ و میر را باید وزارت بهداشت اعلام کند ولی براورد می شود که متوسط ۴ تا ۵ هزار نفر
با افزایش ذرات معلق (در هوا) فوت کرده باشند.»

به گفته آقای رشیدی، برخی تمهیدات برای کاهش آلودگی هوا از جمله طرح زوج و فرد کردن اتومبیل ها گفت: «زوج و فرد کردن خودروها، سرانه مالکیت خودرو و موتورسیکلت را افزایش می دهد.» او همچنین گفت برخی با داشتن برخی «ارتباطات» نوع پلاک خودروها را تغییر می دهند. مدیرکل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران همچنین گفت موتورسیکلت ها ۴ برابر خودرو آلودگی ایجاد می کنند.

پیشتر در روز ۱۶ آذر، مصطفی پور محمدی، رئیس سازمان بازرسی کشور گفت در ایران «۲۲ و نیم میلیون نفر در شهرهای آلوده زندگی می‌کنند.» او در این سخنان عملکرد برخی دستگاه ها را در قبال آلودگی هوا «خودکشی» توصیف کرد و ازجمله گفت: «شهرداران با شعار توسعه به دنبال جاده سازی هستند و خودروسازان با شعار تولید ملی به صورت بی‌رویه خودرو تولید می‌کنند و پایگاه‌های سوخت با استدلال بالا بردن سرعت تولید، سوخت با کیفیت پایین تولید می‌کنند.»

این اظهارات در حالی ایراد شده که در پی افزایش آلودگی هوا در تهران طی هفته های گذشته، ادارات و مدارس تهران بارهها تعطیل شدند تا عواقب آلودگی هوا بر سلامت ساکنان تهران کاهش یابد.