احمد شهید: ماموریت من نباید یک مجازات برای مقامات جمهوری اسلامی تلقی شود

احمد شهید: ماموریت من نباید یک مجازات برای مقامات جمهوری اسلامی تلقی شود

احمد شهید: ماموریت من نباید یک مجازات برای مقامات جمهوری اسلامی تلقی شود

روز چهارشنبه ۱۹ اکتبر، دکتر احمد شهید طی یک سخنرانی در کمیته سوم شصت و ششمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد درنیویورک رسما گزارش خود را به اعضای این کمیته ارائه کرد.

گزارشگر ویژه بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران اعلام کرد وی سرانجام این هفته با سفیر جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد در نیویورک ملاقات کرده است. مقامات دفتر نمایندگی دولت جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد در ژنو در چند ماه گذشته علیرغم تقاضای وی با او ملاقات نکردند.

آقای شهید گفت از مقامات جمهوری اسلامی می خواهد تا به وی اجازه دهند ماه آینده برای بررسی و تحقیق به ایران سفر کند.

گزارشگر ویژه بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران گفت همکاری مقامات جمهوری اسلامی با وی نه تنها به افزایش اعتماد جامعه بین المللی منجر خواهد شد بلکه ماموریت وی را نیز از سیاسی شدن یعنی همان چیزی که مقامات دولت بطور مکرر به آن اشاره می کنند دور نگه خواهد داشت.

آقای شهید افزود عدم همکاری مقامات جمهوری اسلامی نگرانی ها را حادتر ساخته و همچنین زمینه ایجاد یک گفتمان سازنده برای بهبود وضعیت حقوق بشر را در ایران را ازبین خواهد برد.

گزارشگر ویژه در سخنرانی کوتاه خود به موارد نقض حقوق بشر در ایران اشاره کرد و ازمقامات جمهوری اسلامی خواست تا افرادی که در گزارش ۲۰ صفحه خود به آنها اشاره شده است از جمله رهبران سیاسی مهدی کروبی و میر حسین موسوی، نسرین ستوده، بهاره هدایت، عبدالله مومنی و کشیش یوسف ندرخانی را سریعا آزاد سازند.

احمد شهید گفت هیچ کشوری از انتقاد از کارنامه وضعیت حقوق بشر خود مصون نیست اما کارنامه جمهوری اسلامی به دلیل عدم همکاری دولت با نهادهای حقوق بشر سازمان ملل متحد و همچنین گزارش های متعدد مبنی بر نقض حقوق بشر در کشور مورد توجه قرار گرفته است.

در این رابطه آقای شهید به اتهاماتی که متوجه مقامات حکومت جمهوری اسلامی در مورد جلوگیری از برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه، نبود آزادی بیان و اجتماعات، عدم حق دسترسی به آموزش و تحصیل، همچنین سرکوب اقلیت های مذهبی و قومی، مدافعان حقوق بشر و اعضای جامعه مدنی اشاره کرد.

گزارشگر ویژه افزود که دریافت گزارشاتی مبنی بر اعمال شکنجه، بدرفتاری با زندانیان، صدور احکام اعدام در غیاب یک محاکمه عادلانه وی را نگران کرده است.

پس از پایان سخنرانی احمد شهید، نمایندگان دولتهای مالدیو، آلمان، اتحادیه اروپا، کانادا، آمریکا، نروژ، بریتانیا، نیوزیلند، و سویس بطور جداگانه ضمن ابراز پشتیبانی از ماموریت گزارشگر ویژه و انتقاد از وضعیت نقض حقوق بشر در ایران به طرح سوالاتی که کم و بیش مسائل عنوان شده در گزارش ۲۰ صفحه آقای شهید پرداختند.

آنچه که قابل توجه و بیسابقه بود سکوت کشورهای اسلامی، کشور همجوار ایران و حتی نمایندگان دولتهای کوبا، چین، روسیه و ونزوئلا است که در گذشته به دفاع از عملکرد مقامات جمهوری اسلامی می پرداختند.

نمایندگان بلندپایه وزارت خارجه دولت جمهوری اسلامی که همه ساله از تهران به نیویورک اعزام می شوند و نماینده دولت در سازمان ملل متحد نیز در جلسه غایب بودند و آقای اسحاق آل حبیب معاون سفیر به اظهارات گزارشگر پاسخ داد. نماینده جمهوری اسلامی گفت انتصاب گزارشگر یک تصمیم یک طرفه از جانب آمریکا و دولتهای غربی بوده و او آمریکا را دشمن اصلی ایران دانست. نماینده ایران گفت آمریکا يک میلیون انسان بیگناه را کشته است و دولت بریتانیا نیز تظاهر کنندگان در کشورش را سرکوب می کند.