یک مقام آمریکایی: نخست‌وزیر اسرائیل در حال برنامه‌ریزی مجدد برای سفر نمایندگانش به واشنگتن است

یک مقام آمریکایی روز چهارشنبه گفت، دفتر نخست وزیر اسرائیل از کاخ سفید خواسته تا با برنامه‌ریزی مجدد، جلسه لغو شده درباره عملیات اسرائیل در رفح را برقرار کند.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل روز دوشنبه هفته جاری پس از آن که ایالات متحده به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای برقراری فوری آتش‌بس در غزه رای ممتنع داد و آنرا وتو نکرد، سفر این پیش تعیین شده نمایندگانش به آمریکا برای تبادل نظر درباره عملیات ارتش اسرائیل در رفح را لغو کرد.

تایمز اسرائیل روز چهارشنبه ۸ فروردین اعلام کرد که ران درمر، وزیر امور استراتژیک و تزاچی هانگبی، رئیس شورای امنیت ملی، در تاریخی دیگر به واشنگتن سفر و با مقامات آمریکایی دیدار و گفتگو خواهند کرد.

کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید هم روز چهارشنبه با تایید این خبر به خبرنگاران گفت که نتانیاهو با برنامه‌ریزی مجدد برای برقراری جلسه اختصاص یافته به رفح موافقت کرده و ایالات متحده اکنون در حال یافتن یک تاریخ مناسب برای این دیدار است.

همزمان بنیامین نتانیاهو روز چهارشنبه در دیدار با سناتور جمهوری‌خواه ریک اسکات در دفتر خود در اورشلیم از لغو سفر نمایندگانش به واشنگتن در اعتراض به تصمیم دولت بایدن مبنی بر اجازه تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای آتش‌بس فوری در غزه دفاع کرد و گفت که معتقد است تصمیم آمریکا برای وتو نکردن این قطعنامه «بسیار بسیار بد» بوده است.

در همین حال، سناتور جمهوری‌خواه لیندزی گراهام نیز روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران در اورشلیم، تنش‌های موجود میان جو بایدن و بنیامین نتانیاهو را کم‌اهمیت دانست و گفت که وضعیت «آنقدرها هم که به نظر می‌رسد بد نیست.»

دولت اسرائیل از ماه گذشته بر قصد خود برای عملیات نظامی در رفح و نابودی کامل گروه حماس تاکید کرده است، این قصد اما با مخالفت گسترده سران کشورهای غربی روبرو شده است. مقامات ایالات متحده و دیگر کشورها می‌گویند حمله اسرائیل به رفح در شرایط کنونی غزه باعث ایجاد یک «فاجعه انسانی» خواهد شد.

اسرائیل اما تاکید کرده که با رعایت اصول بشردوستانه جنگ وارد رفح می‌شود چرا که معتقد است فرماندهان ارشد حماس و شماری از گروگانها در این منطقه هستند.

گروه اسلامگرای حماس که از حمایت جمهوری اسلامی برخوردار است ۱۵ مهر ۱۴۰۲ با حمله به اسرائیل ۱۲۰۰ تن را کشت و حدود ۲۵۰ را گروگان گرفت.

حدود ۱۰۰ نفر از این گروگانها دو ماه بعد در یک آتش‌بس موقت، آزاد شدند اما حماس با وجود مذاکرات و میانجی‌گریهای فراوان،از آزاد کردن بقیه گروگانها خودداری و رهایی گروگانها را مشروط به قبول خواسته‌های خود کرده است، درخواستهایی که مقامات اسرائیل می‌گویند «زیاده‌خواهی» است.