افغانستان مذاکرات امنیتی با امریکا را تعلیق کرد

-

افغانستان مذاکرات دوجانبه امنیتی با امریکا را به دلیل پیشنهاد امریکا به طالبان برای مذاکره به حالت تعلیق درآورد.
شورای امنیت ملی افغانستان روز چهارشنبه طی بیانیه ای این تعلیق را نتیجه «تضاد بین عمل و بیانیه»های امریکا درباره روند صلح دانست.

مذاکرات آمریکا با افغانستان بر روی حضور نیروهای امنیتی امریکا و ائتلاف بعد از خروج نیروهای بین المللی در سال ۲۰۱۴ از این کشور متمرکز شده است.

روز سه شنبه امریکا اعلام کرد مذاکرات رسمی با طالبان از روز پنجشنبه در دوحه پایتخت قطر آغاز می شود. هدف از این مذاکرات تثبیت چارچوبی برای پایان دادن به بیش از یک دهه جنگ در افغانستان است.

کابل احساس می کند تصمیم امریکا برای دیدار رسمی با شبه نظامیان طالبان در خارج از افغانستان، نقش دولت افغانستان را کمرنگ می کند.

در همین حال در حمله به مرکز نظامی بگرام ۴ سرباز امریکایی کشته شدند. شورشیان طالبان مسئولیت این حمله را برعهده گرفته اند و می گویند ۲ موشک به سوی مرکز بگرام شلیک کرده اند.

بنا به گفته مقامهای امریکایی، انتظار می رود یک مقام ارشد وزارت امور خارجه و چند مقام کاخ سفید واشنگتن در مذاکرات دوحه با طالبان شرکت داشته باشند.

آقای اوباما درسخنرانی روز سه شنبه خود در کنفرانس گروه جی. ۸ در ایرلند شمالی مذاکرات قطر را «گام ابتدایی» خواند و محتاطانه افزود که موانع بسیاری بر سر راه خواهد بود.

انتظار نمی رود دولت حامد کرزی در مذاکرات اولیه در دوحه شرکت کند. تا کنون طالبان از مذاکرات آشکار با دولت کرزی سر باز زده اند.

حامد کرزی روز سه شنبه در مراسم تحویل مسئولیت امنیتی افغانستان از سوی نیروهای ائتلاف به دولت کابل گفت دولت او قصد دارد هیاتی به قطر بفرستد تا سعی کند مذاکرات صلح با طالبان در کابل انجام شود. آقای کرزی در این باره گفته است: اصل اول درباره مذاکراتی که قرار است در دوحه انجام شود این است که این مذاکرات به افغانستان منتقل شود، دوم مذاکرات باید درباره پایان دادن به خشونت در افغانستان باشد، سوم مذاکرات نباید ابزاری برای کشوری دیگر در اعمال منافعش در افغانستان باشد.

دفتر سیاسی طالبان روز سه شنبه در غیاب نمایندگان دولت افغانستان در دوحه پایتخت قطر افتتاح شد. نمایندگان طالبان هنگام افتتاح دفتر گفتند «برای همه روشن است که «امارت اسلامی افغانستان» همه راههای شرعی را برای پایان دادن به اشغال افغانستان و تلاش برای آوردن نظامی مستقل و اسلامی در نظر می گیرد.»

طالبان که خود را «امارت اسلامی افغانستان» می خوانند می گویند اجازه نخواهند داد از خاک افغانستان برای لطمه زدن به امنیت یا ثبات دیگر کشورها استفاده شود.

ایمل فیضی سخنگوی حامد کرزی گفت رئیس جمهوری افغانستان به ویژه نسبت به عنوان دفتر طالبان در دوحه یعنی «امارت اسلامی افغانستان» اعتراض دارد. آقای فیضی گفت: «رئیس جمهوری از عنوان این دفتر خوشحال نیست. ما مخالف عنوان «امارت اسلامی افغانستان» هستیم، زیرا این چیزی وجود ندارد.» به گفته سخنگوی آقای کرزی، «امریکا از موضع رئیس جمهوری (افغانستان) مطلع است.»