در حالی که تنها شش هفته از روی کار آمدن طالبان میگذرد، فدراسیون بین المللی خبرنگاران میگوید در همین مدت کوتاه ۱۵۳ رسانه در افغانستان اجباراً دست از کار کشیدهاند و هزاران تن از فعالان این عرصه بیکار شدهاند.
به گزارش این فدراسیون، این تغییر زندگی و کار هفت هزار نفر از کارکنان رسانههای افغانستان را تحت تاثیر قرار داده است.
در این گزارش تاکید شده که زنان روزنامهنگار از کار محروم شدهاند، و بازداشتهای خودسرانه، و ضبط وسائل و در مواردی شکنجه خبرنگاران و گزارشگران شدت گرفته است.
در جریان اعتراضات زنان در کابل در ده روز پیش، طالبان دو خبرنگار نشریه «اطلاعات روز» به نامهای تقی دریابی و نعمت نقدی را که در حال تهیه گزارش بودند، به مدت چهار ساعت بازداشت کردند و به شدت کتک زدند.
بیش از یکصد روزنامهنگار نیز نامهای به نهاد «خبرنگاران بدون مرز» نوشتهاند و به «خبرنگاری در حال انقراض در افغانستان» اشاره کردهاند.
نویسندگان این نامه که بخشی در داخل پنهان شدهاند، و تعدادی نیز از کشور خارج شدهاند، نام و نشان خود را اعلام نکردهاند، اما گفته شده که این نامه از طرف ۱۰۳ روزنامهنگار و ویراستار و عکاس، شامل ۲۰ زن، نوشته شده است.
سازمان ملل می گوید ۱۸ میلیون افغانستانی به کمکهای غذایی و ۹ میلیون نفر دیگر به آب آشامیدنی سالم نیاز دارند و ارتباط نهادهای امدادرسان با طالبان یک ضرورت است.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، میگوید: «ما از آینده خبر نداریم، اما می دانیم اگر ارتباط نداشته باشیم، روند رویدادها به سمت نامطلوب گرایش پیدا خواهد کرد. افغانستانیها مشکلات زیادی دارند و برای جلوگیری از یک فاجعه انسانی رساندن مواد خوراکی و دارو و سایر اقلام اصلی مورد نیاز به آنها یک امر حیاتی است.»
در همین حال روز یکشنبه ۲۸ شهریور شماری از زنان در اعتراض به وضعیت اشتغال و تحصیل زنان و دختران دست به راهپیمایی زدند و در برابر وزارت زنان در کابل که از روز گذشته به «وزارت امر به معروف و نهی از منکر» تغییر نام یافت، تجمع کردند.