با نزديک شدن تاريخ خروج نيروهای بين المللی از افغانستان، سربازان افغان تلاش می کنند با آموزش نظامی، امنيت آتی کشورشان را بر عهده گيرند. شرکت زنان رزمنده افغان در نيروهای ويژه آن کشور نشان از تغيير اجتماعی در جامعه سنتی مسلمان افغانستان دارد.
سارا دلاور، گروهبان ۲۷ ساله ای است که همراه با همقطاران مرد خود در نيروهای ويژه افغانستان در آموزش نظامی، شرکت می کند.
سارا دلاور که قبلا مامور پليس بود و در مبارزه با طالبان شرکت داشت به ۴ زبان محلی صحبت می کند و يکی از دوازده زنی است که همراه اين نيروهای برگزيده برای جستجوی خانگی و مقابله با شورشيان اسلامگرا، آموزش می بيند.
مقام های افغان اميد دارند حضور اين زنان در جستجوهای خانگی، چاره ای بر نارضايتی مردم سنتی افغانستان به جستجو و حملات شبانه نيروهای بين المللی باشد.
جستجوهای خانگی در افغانستان مساله ساز بوده و مردم آن را تهديدی به حريم خصوصی خود می بينند. در نتيجه مقام های افغانستان و ايالات متحده به توافق رسيده اند که فقط نيروهای افغان، مسئول جستجوی منازل باشند.
ستوان بی نظير، ۲۴ ساله، از اينکه بخشی از حفظ امنيت افغانستان به او و همقطاران زنش سپرده می شود، افتخار می کند.
سروان محمد خالد، فرمانده آموزشی نيروهای ويژه، نتيجه اين آموزش ها را مثبت توصيف می کند و می گويد: اين برنامه آموزشی که دو ماه قبل آغاز شد، زنان تاجيک، ازبک، ترکمن و هزاره را به خود جلب کرده است، ولی زنان پشتون علاقه ای به شرکت در اين نيروها را نشان نداده اند.
زنان افغان هنوز با مصايب قوانين سخت اسلامگرايانه که طالبان طی حکومت خود در افغانستان به اجرا گذاردند و زنان را از کمترين حقوق خود محروم کردند، دست به گريبانند.