زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه ایالات متحده در امور افغانستان، از وقفه در طرح ابتکاری قطر برای مذاکرات میان طرف های افغان ابراز تاسف کرد.
آقای خلیلزاد گفت، آمریکا با همه طرف های مربوط در تماس است و همه را تشویق می کند که به گفتوگوهای صلح افغانستان متعهد بمانند.
خلیلزاد گفتوگو را در نقشه راه سیاسی و رسیدن به یک «صلح پایدار» مهم دانست و گفت جایگزینی برای آن وجود ندارد.
دور نخست مذاکرات صلح بین افغان ها که طی آن قرار بود مقام های دولت و طالبان برای اولین بار در کنار یکدیگر بنشینند، با اختلاف بر سر افراد شرکت کننده، برای مدتی نامعلوم به تعویق افتاد.
سلطان برکات مدیر «مرکز منازعات و مطالعات بشردوستانه» در قطر، سازمان برگزارکننده گفتگوها، در توئیتی به فارسی خبر تعویق مذاکرات را اعلام کرد: «جای تاسف است که هنوز هم نیاز است تا در مورد اشتراک کنندگان کنفرانس به اجماع رسید».
گفتوگوهای برنامه ریزی شده برای روز جمعه گامی مهم به سوی یافتن راه حلی برای پایان دادن به جنگ افغانستان و خروج نهایی نیروهای آمریکا محسوب می شد.
یک مقام ارشد میگوید مذاکرات پس از مخالفت اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان با فهرست سازمان برکات از شرکت کنندگان، به انحراف کشیده شد. قطر فهرستی از ۲۴۳ شرکت کننده را در مذاکرات اعلام کرده بود.
به گفته یک مقام ارشد دولت افغانستان فهرست منتشره با فهرست ۲۵۰ نفره غنی، که شامل زنان بیشتری بود، تفاوت داشت. در فهرست اشرف غنی ۵۴ زن و در فهرست قطر ۱۰ زن دیده می شد.
سخنگوی طالبان شمار بالای هیات دولت افغانستان را به پرسش گرفته است.