«جواد لعل محمدی» سخنگوی گروه ۱۴ که خواستار استعفای علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی شده بودند، با انتشار بیانیهای از احتمال «سوءقصد» به جان امضاکنندگان این نامه خبر داد و اعلام کرد که « از این پس هر اتفاقی برای ما بیافتد، اولیاء دم این گروه ملت ایران است.»
جواد لعل محمدی، روز دوشنبه ۲۴ تیر با انتشار یک بیانیه و ارسال رونوشتی از آن به دبیر اول سازمان ملل متحد، ریاست شورای حقوق بشر سازمان ملل، سازمان عفو بین الملل، شورای اتحادیه اروپا، کانون دفاع از حقوق بشر در ایران و کانون مدافعان حقوق بشر عنوان کرد که «کارنامه گذشته این رژیم نشان میدهد که ممکن است از هر ترفندی مثل برون سپاری قتل، تحریک نیروهای خودسر از طریق تولید کلیپ و انتشار مطالب چرک علیه گروه ما یا هر اقدام دیگری که منجر به حذف مان گردد بهره بگیرد.»
در بخشی از این بیانیه آماده است که «حال که این رژیم دیکتاتوری بجز سرکوب پاسخ دیگری به مطالبات بر حق مردم نمیدهد، ما از ملت ایران و رهبران اپوزیسیون انتظار داریم هرچه سریعتر با اتحاد حول محور ایران و برای آزاد کردن کشور خود اقدام نمایند.»
آقای لعل محمدی در ادامه این بیانیه افزوده است که ماموران دستگاههای اطلاعاتی، امنیتی، انتظامی، زندانبانان، نیروهای خودسر باید بدانند که ازین تاریخ ببعد همکاری آنان در هر جنایتی علیه همه آزادیخواهان و زندانیان سیاسی و خانوادههای ایشان، به مثابه مشارکت عمدی در جنایت ثبت و پس از سرنگونی نظام هیچ عذری از ایشان پذیرفته نمیگردد.
اواخر خرداد ماه سال جاری ۱۴ نفر از فعالان سیاسی و مدنی با انتشار بیانیهای خطاب به سیدعلی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، خواستار استعفای او و تغییر قانون اساسی ایران شدهاند که به زعم آنها مجلسی فرمایشی، دولتی بی اختیار و قوه قضائیهای غیرمستقل ایجاد کرده است.
همچنین ببینید: درخواست استعفای خامنهای و تغییر قانون اساسی از سوی جمعی از فعالان مدنی ایرانچند هفته پس از امضای این نامه، رضا مهرگان، یکی از امضاکنندگان آن، با انتشار ویدئویی در شبکه های اجتماعی اعلام کرد که توسط افراد ناشناس با شوکر مورد حمله و ضرب و شتم قرار گرفته است.
پیش از آن، جواد لعلمحمدی، عضو کانون صنفی معلمان مشهد و از امضا کنندگان نامه اعلام کرده بود که چند بار پیامهای تهدیدآمیز دریافت کرده ومحمدحسین سپهری، یکی دیگر از امضا کنندگان با انتشار ویدئویی گفته بود که فردی چاقو به دست زنگ در خانه او را زده بود و پس از تماس با ۱۱۰ نیز ماموری برای رسیدگی مراجعه نکرده بود.
همچنین ببینید: یک نامه و عواقب آن؛ درخواست کنندگان استعفای خامنهای بازداشت، ضرب و جرح یا تهدید شدندعلاوه بر این برخوردها، محمد نوری زاد، یکی دیگر از امضا کنندگان نامه چهارشنبه ۱۹ تیرماه در پی مراجعه به شعبه اول دادیاری ناحیه ۳۳ اوین «جهت دفاع از اتهام مندرج در پرونده» بازداشت و با صدور قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی به بند کارگری زندان اوین منتقل شده است.
محمد رضا مهدویفر نیز ۲۲ تیر در شهر آران و بیدگل بازداشت شد. اعضای خانواده او دلیل بازداشت را «توهین به رهبری» عنوان کردند. آقای مهدویفر که پیشتر نیز بارها زندانی شده بود و در حال گذراندن دوران تبعید خود بود، هنگام بازداشت در مرخصی به سر میبرد.
بازداشت امضا کنندگان نامه در حالی است که آیت الله خامنهای در سخنرانیهای خود اعلام کرده است افراد در انتقاد از او آزادند. با این حال نه تنها هیچ انتقادی از رهبر جمهوری اسلامی در رسانهها به چشم نمیخورد، بلکه کمترین انتقاد مطرح شده از سوی فعالان نیز اتهام توهین به رهبری را به همراه دارد.