عبدالله مومنی صبح چهارشنبه ۲۷ دیماه با حضور در واحد اجرای احکام برای تحمل یک سال حبس به اتهام «شرکت در همایش گفتوگو برای نجات ایران» به زندان فرستاده شد.
به گفته وکیل وی، حسن اسدی زیدآبادی، زندانی شدن این فعال شناخته شده سیاسی به دنبال ابلاغ احضاریه و چندین نوبت تماس مبنی بر لزوم حضور در اجرای احکام بوده است.
این وکیل دادگستری، در پاسخ به ادعای قوه قضاییه مبنی بر اینکه عبدالله مومنی با اصرار خود به زندان رفته است، در حالیکه قاضی اجرای احکام موافق تعویق اجرای حکم بوده است، در شبکه ایکس پاسخ داد: «هیچ مقام قضایی پیشنهاد تعویق نداد. روز گذشته هم من مراجعه کردم که اگر قرار است حکم اجرا نشود مطلع شوم. که گفتند تحولی رخ نداده».
زید آبادی تاکید کرد که اینکه موکلش اصرار به زندان رفتن داشته غیرعقلایی و البته خلاف واقع است. و در ادامه افزود «صحیح این است که مومنی درخواستی برای تعویق نداشته و پیشنهادی هم از سوی مقام قضایی داده نشده است. »
وکیل مومنی در ادامه این پیام گفت اگر ادعای پیشنهاد مقام قضایی برای تعویق اجرای حکم درست باشد «حتما سوابق آن در پرونده موجود است، که نیست!»
زیدآبادی در ادامه این پیام گفت که «واقعیت این است که تعویق یکهفتهای یا ده روزه آنهم با ارائه مدارک پزشکی مشکلی را حل نمیکرد و چیزی جز بلاتکلیفی و معطلی نبود.»
وکیل عبدالله مومنی افزود که وی هیچ درخواستی مبنی تعویق حکم زندان ارائه نداده است. وی افزود که احتمال دارد «پس از شروع حبس طبق روال قانونی با توجه به بیماری همسر ایشان، برای مرخصی اقدام شود».
این پیام وکیل عبدالله مومنی در واکنش به ادعای خبرگزاری میزان، متعلق به قوه قضائیه جمهوری اسلامی است. این خبرگزاری در گزارشی مدعی شد «با توجه به شرایط خانوادگی» قاضی قصد داشت «اجرای حکمش را برای مدتی به تأخیر میاندازد که با مخالفت و اصرار آقای مؤمنی برای اجرای حکم در روز جاری مواجه میشود». همین مورد روز گذشته به وکیل وی نیز ابلاغ شده بود اما محکوم با اصرار خودش تمایل به اجرای حکم داشت.
همزمان اردشیر امیرارجمند فعال سیاسی نزدیک به میرحسین موسوی، در پیامی در اینستاگرام اعلام کرد که عبدالله مومنی «در حین انتقال به جهت امتناع از زدن دستبند توسط مسئول انتظامات دادسرای ۳۳ انقلاب و نیروهای امنیتی تحت امرش، بشدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت و با بینی شکسته راهی زندان شد.
امیرارجمند در این پیام نوشته است که نیروهای دادستانی هنگام انتقال مومنی فریاد میزدند: «هیچکس جلودار ما نیست و هیچ کاری هم از دستتان ساخته نیست». وی افزود که همراهان عبدالله مومنی نیز به شدت مورد ضرب و شتم قرارگرفتند.
ابوالفضل قدیانی کنشگر سیاسی ضمن انتقاد از «ضرب و شتم» عبدالله مومنی در دادسرای اوین نوشت که «خودکامه ستمپیشه ایران» و اطرافیانش نگرانند فعالانی چون مومنی علیه «انتخابات فرمایشی» فعالیت و چهره واقعی آن را افشا کنند و به همین دلیل آنها را شتابزده و با خشونت بازداشت میکنند.
او افزود: « هر اتفاقی برای عبدالله رخ دهد نیروهای امنیتی و دستگاه قضاییِ باید پاسخگو باشند اما مقصر اصلی علی خامنهای است.»
عبدالله مومنی، کنشگر سیاسی و از فعالان دانشجویی سابق، به اتهام حضور در همایش مجازی «گفتوگو برای نجات ایران» به یکسال حبس محکوم شده است.
پس از برگزاری همایش مجازی دو روزه «گفتوگو برای نجات ایران» با حضور ۴۲ فعال سیاسی و مدنی در داخل و خارج از ایران و ارائه پیام ۸ زندانی سیاسی در روزهای اول و دوم اردیبهشت سال جاری، نیروهای حکومتی اقدام به احضار و بازداشت شماری از شرکتکنندگان در این نشست کردند.
عبدالله مومنی در شهریور سال جاری هم از جمله امضاکنندگان بیانیه حمایت از حق اعتراض شهروندان به «سیاستهای غلط» و «عملکرد خانمانبرانداز حاکمیت» بود.
این کنشگر سیاسی در جریان اعتراضات ۸۸ موسوم به « جنبش سبز» نیز ۵ سال زندانی شد و گزارش شکنجه و رفتار غیرقانونی حکومت با او همان زمان منتشر شده بود.
تلاش حکومت ایران برای ساکت کردن منتقدان با توسل به ابزار قهری و تنبیهی از جمله حبس و تهدید تاکنون نتیجه ملموسی در بر نداشته و کنشگران در داخل و خارج از زندان به انتقادات و اعتراضاتشان در قالب بیانیه، نامه و پیام ادامه دادهاند.