تحريم های آمريکا عليه سوريه<br>Editorial: Sanctions on Syria - 2004-05-14

آنچه در اينجا می خوانيد، نظر رسمی دولت آمريکا است.

ايالات متحده آمريکا تحريم هائی را بر دولت سوريه اعمال می کند. ممنوعيت صدور فراورده های آمريکائی ، به استثنای غذا و دارو، از آن جمله است.

اقدام آمريکا در پی ماه ها کوشش های ديپلماتيک صورت می گيرد. هدف اين بود که سوريه متقاعد شود به سياست پشتيبانی از تروريسم و اشغال لبنان پايان دهد و از تلاش برای فراهم آوردن به جنگ افزار کشتار جمعی دست بردارد.

سوريه از نظر سياسی و مادی از گروه های تروريست مانند حماس و جهاد اسلامی، که می خواهند کشور اسرائيل را از بين ببرند، حمايت می کند. ديگر گروه های تروريستی، از جمله جبهه خلق برای آزادی فلسطين- فرماندهی کل، و جبهه خلق برای آزادی فلسطين نيز از سوريه فعاليت می کنند. سوريه به ايران اجازه می دهد از دمشق به عنوان يک نقطه انتقال برای رساندن اسلحه به حزب اله لبنان استفاده کند.

سربازان سوريه در سال ١٩٧۶ وارد لبنان شدند و سوريه حضور نظامی بزرگ خود را در آنجا حفظ می کند. عمل سوريه در لبنان با قرارداد سال ١٩۸۹ که خواهان اعاده حاکميت لبنان است، مغايرت دارد.

در شب حمله ائتلاف تحت رهبری آمريکا به عراق، سوريه تدارکات نظامی برای رژيم صدام حسين فرستاد. ريچارد باوچر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا می گويد سوريه به تضعيف روند برقراری ثبات و بازسازی در عراق ادامه می دهد:

در برخی از آن حوزه ها، ما ديديم عملياتی جريان دارد، موضوع را با سوری ها در ميان گذاشتيم، اما هيچ پاسخ جدی و جامعی دريافت نکرديم. ما هرگز احساس نکرديم که سوريه خود را با واقعيت های جديد تطبيق داده است و در نتيجه، ما کرارا گفتيم که مناسبات ما آسيب خواهد ديد و اين وضع را وقتی کنگره آمريکا قانون تحريم ها را پيشنها کرد، ديديم. رئيس جمهوری تصميم گرفت آنرا امضا کند و حالا اجرا می شود.

ريچارد باوچر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا می گويد آمريکا هنوز اميدوار است سوريه از حمايت از گروه های تروريستی دست بردارد و سياست هائی را اتخاذ کند که بتواند به يک عضو ثابت و هماهنگ در منطقه تبديل شود.