دولتهای سراسر جهان از آزادی آنگ سان سوچی رهبر مخالفان حکومت برمه که عملاً در بازداشت خانگی بسر ميبرد استقبال کردند. سخنگوی وزارت امور خارجه اندونزی گفت دولت متبوعش از اينکه حکومت نظامی برمه راهی برای آزاد سازی رهبر دمکراسی طلبان اين کشور پيدا کرده خشنود است. حوزه راموس هورتا کفيل وزارت امور خارجه تيمور شرقی با صدور بيانيه ای آزادی خانم آن سان سوچی را مورد ستايش قرا رداد. ماهاثير محمد نخست وزير مالزی آزادی رهبر دمکراسی طلبان برمه را پيروزی عقلِ سليم خواند و الکساندر داونر وزير امور خارجه استراليا درهمآوائی با کشورهای غربی از نظاميان برمه خواست که بقيه زندانيان سياسی را نيز آزاد کنند.
رهبر تازه آزاد شده دمکراسی طلبان برمه ميگويد در مذاکراتش با حکومت نظامی کشور در باره آينده برمه پيشرفتهائی حاصل شده است. خانم آنگ تنها چند ساعتی پس از آزادی از بازداشت خانگی طولانيش دررانگون گفت اين مذاکرات که يکسال پيش آغاز شد اکنون از مرحله اعتماد آفرينی فراتر رفته و بزودی کار حل و فصل مسائل سياسی را آغاز خواهد کرد. رهبر اتحاديه ملی دمکراسی تأييد کرد که برای رفت و آمد وی هيچ محدوديتی وجود ندارد و آزادی خود را طلوعی نوين برای کشور خواند.
در واشنگتن کالين پاول وزير امور خارجه ايالات متحده ضمن ابراز خوشحالی فراوان از اين امربه خبرنگاران گفت اميدوار است خانم آنگ سان سوچی که برنده جايزه صلح نوبل است مجدداً اجازه يابد در حيات سياسی برمه مشارکت کند.
در مقر سازمان ملل متحد در نيويورک کوفی عنان دبير کل سازمان ملل باصدور بيانيه ای اعلام کرد که آزادی آنگ سان سوچی تحولی عمده است که فراگرد آشتی جوئی در برمه را تحرکی تازه می بخشد. آقای عنان به نقش رازالی اسماعيل فرستاده ويژه سازمان ملل در مذاکره برای آزادسازی خانم سوچی نيز اشاره کرد. ژاپن که بزرگترين کشور کمک کننده به برمه است اقدام حکومت نظامی اين کشور را در آزادسازی آنگ سان سوچی مورد ستايش قرا رداد و قول داد که همزمان با حرکت برمه در راه احيای دمکراسی کمکهای مالی بيشتری در اختيار اين کشور قرا ر دهد.
خانم آنگ سان سوچی که پس از ۱۹ ماه بازداشت خانگی آزاد شده عهد کرده دموکراسی را به ميهنش که زير سلطه نظاميان است بازگرداند. وی امروز با استقبال هزاران تن از طرفداران خود رو به رو شد بطوريکه وقتی با اتوموبيل رهسپار مقر حزب متبوع خود يعنی حزب اتحاد ملی برای دموکراسی بود نسبت به او ابراز احساسات می کردند و دست تکا ن می دادند. خانم سوچی که ۵۶ سال دارد و برنده جايزه صلح نوبل است ميگويد آزادی وی پيام آور عصر نوينی در برمه است. وی گفت نظاميان برای آزادی عمل و آمد و شد وی شرطی قائل نشده اند. دولت برمه نيز اعلام کرد که برگ نوينی در تاريخ برمه ورق خورده است.