<!-- IMAGE -->
فشارهای فزاینده بین المللی و محلی بر روبرتو میشلیتی، رهبر حکومت نظامی هندوراس جهت یافتن راه حلی برای بحران سیاسی در آن کشور و لغو محدودیت های مدنی بویژه فرمان اخیر توقیف ۲ رسانه طرفدار مانوئل زلایا، رئیس جمهوری برکنار شده هندوراس ادامه دارد.
مانوئل زلایا که روابط دوستانه اش با دولت سوسیالیست ونزوئلا به خشم محافظه کاران دامن زده بود در ماه ژوئن در پی وقوع کودتا از ریاست جمهوری آن کشور برکنار شد.
در همین راستا رئیس دولت کودتای هندوراس روز گذشته از التیماتوم ۱۰ روزه ای که به سفارت برزیل در تگوچیگالپا داده بود عقب نشینی کرد.حکومت نظامی هندوراس دولت برزیل را تهدید کرده بود در صورتیکه اقامت مانوئل زلایا و یارانش در مجتمع سفارتخانه آن کشور در هندوراس ادامه پیدا کند، سفارت برزیل در تگوچیگالپا را تعطیل خواهد کرد.
یک نماینده پارلمان برزیل روز گذشته با تاکید بر اینکه کشورش بطور سنتی در امور داخلی دیگر کشورها مداخله نمی کند نظارت بر نحوه زندگی شهروندان آن کشور در هندوراس و حفظ تمامیت ارضی سفارت برزیل در پایتخت هندوراس را از وظایف پارلمان برزیل ذکر کرد.
پافشاری میشلیتی و زلایا بر مواضع خود هندوراس را به ورطه بن بست سیاسی در ان کشور کشانده است.
مانوئل زلایا اصرار دارد که همچنان رئیس جمهوری هندوراس است و میشلیتی می گوید رهبر سرنگون شده هندوراس باید به اتهام خیانت به کشور مورد محاکمه قرار بگیرد.
بنظر می رسد روبرتو میشلیتی مصمم است تا انتخابات ریاست جمهوری هندوراس در ماه نوامبر زمام امور در ان کشور را حفظ کند، گرچه شماری از کشورهای غربی از جمله ایالات متحده آمریکا تهدید کرده اند بدون دستیابی به توافقی میان دو جناح، انتخابات ماه نوامبر در هندوراس را به رسمیت نخواهند شناخت.