چرا آمريکا باب تماس با ايران را باز نگاه داشته است؟

وال استريت ژورنال زيرعنوان «آمريکا با دو برنامه زمانی مربوط به به ايران دست و پنجه نرم ميکند» می نويسد در ايران، دو نيروی قوی، همزمان، در حرکت اند: نا آرامی های اجتماعی ناشی از انتخابات مورد اختلاف رياست جمهوری، و هزاران سانتريفيوژی که مواد اتمی توليد ميکنند.

وال استريت ژورنال می نويسد معمائی که دولت اوباما در اين مورد با آن روبروست بسيار ساده است. سانتريفيوژها احتمالا سريع تر از اعتراض های خيابانی وارد مرحله ای حساس و انبوه ميشوند. بهمين جهت است که پيشنهاد دولت اوباما برای مذاکره با تهران، به رغم اعتراض های بين المللی به انتخابات، به قوت خود باقی مانده است.

وال استريت ژورنال می نويسد فعلا خطر در اين است که تماس ديپلماتيک با ايران می تواند به آقای احمدی نژاد و دولت او در زمانی مشروعيت بدهد که خود ايرانيان اين مشروعيت را زير سئوال برده اند. بهمين جهت فوت و فن کار در گشودن باب تماسی کلی با ايران، بدون مشروعيت دادن به رئيس جمهوری به دردسر افتاده است.

وال استريت ژورنال می نويسد برای اين منظور دو راه وجود دارد و احتمالی ترين آن مذاکره با ايران در چارچوب گروه بين المللی پنج بعلاوه يک است، که از پنج عضو دائمی شورای امنيت سازمان ملل متحد، به علاوه آلمان تشکيل ميشود.

وال استريت ژورنال می نويسد راه ديگر بازکردن کانال های ارتباطی با ديگر رهبران ايران به جای آقای احمدی نژاد است. آمريکا می تواند برای اين منظور سراغ وزير امورخارجه زير نظر او برود، و يا با آيت الله خامنه ای رهبر ارشد تماس بگيرد، که در غايت قدرت نهائی است.

* کلينتون ميگويد ايران مسلح به اتم کماکان در سياست آمريکا پذيرفتنی نيست

واشنگتن پست زير عنوان «کلينتون شرح ميدهد که آمريکا چگونه ممکن است با ايران اتمی مقابله کند» می نويسد هيلاری کلينتون وزير امورخارجه آمريکا روز چهارشنبه شرح داد که آمريکا چگونه با مسلح ساختن متحدان خود در خليج فارس، و تعميم چتری دفاعی به تمامی منطقه، با يک ايران اتمی مقابله خواهد کرد.

واشنگتن پست می نويسد نظرات وی با واکنش فوری و اعتراضی آميز يک مقام ارشد اسرائيلی مواجه شد که گفت آمريکا بايد جلوگيری از اتمی شدن ايران را در کانون توجه بگذارد، نه صحبت کردن به گونه ای که انگار چنين موضوعی واقعيت پيدا کرده است.

واشنگتن پست می نويسد کلينتون بعدا گفت وی سياستی جديد را در مورد ايران ارائه نداده است و تاکيد کرد دسترسی ايران به تسليحات اتمی کماکان برای آمريکا امری غير قابل قبول است.

واشنگتن پست می نويسد کلينتون که در بانکوک سخنرانی ميکرد گفت رسيدن به حد و مرز اتمی، ايران را، که به اعتقاد واشنگتن در پی تسليحات اتمی است، امن تر نمی کند. ايران ميگويد برنامه اتمی اش برای توليد برق است تا بتواند گاز و نفت بيشتری صادر کند.

واشنگتن پست می نويسد کلينتون در برنامه ای از پيش ضبط شده برای تلويزيون تايلند گفت ما کماکان باب مذاکره با ايران را باز گذاشته ايم اما همانطور که بارها گفته ام روشن ساخته ايم که در صورت لزوم به اقدامی فلج کننده نيز دست می زنيم و قابليت دفاعی متحدانمان را در منطقه بالا می بريم.

واشنگتن پست می نويسد دان مريدور، معاون نخست وزير اسرائيل در واکنش به اظهارات کلينتون گفت جلوگيری از رسيدن ايران به حد و مرز اتمی به مراتب بهتر از مقابله کردن با آن از طريق يک چتر امنيتی است.