بدلیل اقدام دولت ایران در سرکوب رسانه های مستقل و ممنوع ساختن فعالیت های آنها، کسی از گستره کامل موارد مرگ، جراحات، و دستگیری هایی که از زمان اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری روی داده، آگاه نیست.
اما ارقام هرگز به تنهایی ماهیت واقعی این تراژدی را، که نیروهای امنیتی، که مأموریت آنها باید حفاظت از مردم باشد قدرت خود را علیه آنها بکار می برند، منعکس نمی کند. این تصویر و داستان فردی است که وحشت چنین انحرافی را ضبط می کند و بازتاب می دهد.
در سال ۱۹۹۹، آن تصویر، به احمد باطبی تعلق داشت، جوان ۲۱ ساله ای که پیراهن خونین دانشجویی را در دست داشت که نیروهای امنیتی او را بدلیل شرکت در تظاهراتی در دفاع از آزادی مطبوعات مجروح کرده بودند.
در سال ۲۰۰۹، این تصویر ندا آقا سلطان است، دانشجوی ۲۶ ساله دانشگاه و معترض صلحجو و آرامی که گلوله ای قلبش را شکافت و در خیابانی در تهران جانسپرد.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا ویدئوی آخرین لحظات زندگی او را «دردناک» و مرگش را یک «بی عدالتی کامل» نامید. او شجاعت و دلیری مردم ایران را که برای تأکید بر شنیده شدن صدایشان هر خطری را پذیرا می شوند ستود و گفت:«ما زنان شجاعی را دیده ایم که در برابر بی رحمی و تهدید می ایستند، و شاهد تصویر دردناک زنی بودیم که که در خیابان خون از بدنش بیرون می زند و می میرد».
آقای اوباما گفت مرگ ندا «فوق العاده دردناک و تأثربرانگیز» بود. اما افزود:«واقعیتی که باید دوستان او را دلگرم کند و دشمنانش را ناراحت سازد این است که کسانی که برای عدالت به پا می خیزند، همیشه در تاریخ جایگاهی والا دارند.»