باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، وارد فرانسه شده است و قرار است روز شنبه در آیین های شصت و پنجمین سالگرد پیروزی متفقین در آلمان در جنگ جهانی دوم شرکت کند.
هواپیمای آقای اوباما شامگاه جمعه در پاریس فرود آمد. او در پی دیداری از اردوگاه بوخنوالد، از سربازان مجروح آمریکائی در یک بیمارستان نظامی دیدن کرد.
او پس از گشتی در اردوگاه ، که در آن نازی ها در جریان جنگ جهانی دوم حدود ۵۶ هزار یهودی را کشتند، گفت : این اردوگاه «سخت ترین توبیخ» برای کسانی است که هولوکاست را انکار می کنند.
رییس جمهوری گفت او اجاق هایی را که زندانیان سوزانده می شدند، و خوابگاه هایی را که آنها در «غیر قابل تصورترین شرایط» در آن نگهداری می شدند، دید. آقای اوباما گفت این مکان ها «وحشت» خود را در گذر زمان از دست نداده اند، و اندوه و خشم ناشی از آنچه روی داد، از بین نرفته است.
رییس جمهوری آمریکا همراه با آنجلا مرکل صدر اعظم آلمان و الی ویسل ، برنده جایزه نویل و بازمانده هولوکاست از اردوگاه دیدن کرد. ویسل ، که در بوخنوالد زندانی بود، درباره پدرش که در آنجا جانسپرد، سخن گفت.
آقای اوباما از اردوگاه به یک بیمارستان نظامی آمریکا در لند اشتول رفت و از سربازان آمریکایی که در جنگ در عراق و افغانستان مجروح شده اند، عیادت کرد.
پیشتر در درسدن، آقای اوباما توجه خود را بر مناقشه اسراییل و فلسطینیان متمرکز ساخت و گفت لحظه رسیدن به توافق برای برقراری صلح در خاورمیانه فرا رسیده است ، و امسال می تواند پیشرفتی جدی در حل مناقشه اسراییل و فلسطینیان صورت گیرد.
آقای اوباما این موضوع را یک روز پس از آن عنوان کرد که در سخنانی در قاهره خواهان آغازی جدید بین ایالات متحده و مسلمانان شد.
پرزیدنت اوباما گفت واشنگتن نمی تواند صلح را بر اسراییلیان و فلسطینیان تحمیل کند، اما می تواند به برطرف ساختن برخی از " سوء تفاهم ها" برای آغاز روند صلح کمک کند. او و مرکل هر دو قول دادند از ایجاد یک کشور فلسطینی در کنار اسراییل حمایت کنند.
مرکل سخنرانی آقای اوبا در قاهره را ستود و گفت سخنان رییس جمهوری آمریکا «درها را به روی جهان عرب گشود.»
رهبران امریکا و آلمان همچنین قول دادند در مساله برنامه اتمی ایران، مبارزه با پدیده تغییر آب و هوا و احیای رشد اقتصادی جهانی همکاری کنند.
مرکل، صدر اعظم آلمان، قول داد با آمریکا در بستن بازداشتگاه نظامی آمریکا در خلیج گوانتانامو، در کوبا، کار کند. آقای اوباما گفت او از آلمان درخواست نکرد بازداشت شدگان مشخصی را تحویل بگیرد، و آنجلا مرکل با «هیچ تعهد قاطعی» موافقت نکرده است.