گروه های مدافع حقوق بشر: هر چهار طرف درگير در اوضاع غزه حقوق سکنه غزه را نقض می کنند

دو گروه مدافع حقوق بشر می گويند هر چهار طرف درگير در اوضاع غزه، شامل: اسرایيل، مصر، خودمختاری فلسطينی و گروه ستيزه گر فلسطينی حماس، همه، حقوق سکنه غزه را با جلوگيری از رفتن آنان به مصر نقض می کنند.

گروه گيشا يا مرکز حقوقی آزادی نقل و مکان، و گروه اسرایيلی پزشکان مدافع حقوق بشر در اعلاميه ای مشترک بيشترين مسئوليت را در اين زمينه متوجه اسرایيل دانسته اند، اما می افزايند هر چهار طرف در بسته ماندن گذرگاه رفح در مرز غزه و مصر نقش و مشارکت دارند.

اين اعلاميه می گويد از يک ميليون و پانصد هزار نفر سکنه غزه نظير وثيقه ای در مذاکرات سياسی استفاده می شود، و هر چهار طرف، با استناد به دلایلی سياسی مانع از عبور سکنه از اين گذرگاه مرزی می شوند، و مسئوليت های خود را ناديده می گيرند.

گذرگاه رفح تنها گذرگاهی است که به اسرایيل نيز وصل می شود و اسرایيل از سال ۲۰۰۷ که حماس غزه را تحت کنترل خود درآورد، محاصره ای فلج کننده را عليه غزه اعمال می کند.

اسرایيل اوايل سال جاری عليه ستيزه گران حماس در غزه عملياتی تهاجمی انجام داد که به کشته شدن بيش از هزار و سيصد فلسطينی منجرشد. بسياری از کشته شدگان زن و کودک بودند. سيزده اسرایيلی نيز در اين عمليات کشته شدند.

اين دو گروه مدافع حقوق بشر می گويند آزادی در رفت و آمد مرزی، مساله ای سياسی نيست، بلکه يکی از حقوق بنيادی بشر است.

اين دو گروه از طرفهای درگير خواستار اقداماتی فوری و سازنده برای بازکردن گذرگاه مرزی شده اند.

هر دو گروه همچنين از اتحاديه اروپا و آمريکا خواسته اند برای بازگشایی گذرگاه مرزی تمامی قدرت و توانایی خود را به کار گيرند.