گزارش اقتصادی: توسعه صنعتی در کشورهای فقیر جهان

استیو هرمان، خبرنگار صدای آمریکا، دهلی نو

سازمان توسعه صنعتی سازمان ملل پیشنهاد کرده است فقیرترین کشورهای جهان صنعتی شوند.

این آژانس وابسته به سازمان ملل با ارایه طرحی زیر عنوان « پیشبرد مفهومی» خواستار بهبود وضعیت اقتصادی فقیرترین ملت های جهان شده است.

سازمان توسعه صنعتی سازمان ملل معتقد است صنعتی کردن، گزینشی برای کشورهای کوچک و در حال توسعه فرصتی فراهم خواهد کرد تا به پیشرفت اقتصادی پایا و بلند مدت دست یابند.

حامیان این طرح به بحران جهانی اقتصاد و تاثیر آن بر چالش جلب سرمایه گذاری لازم در این کشورها اذعان کرده اند.

کشورهای کم درآمدی که با رشد اقتصادی کند مواجه اند، باید با انتخاب درست محصولاتی که برای بازارهای جهانی حیاتی هستند، خود را از دام فقر نجات دهند.

گزارش توسعه صنعتی توسعه سال ۲۰۰۹ سازمان توسعه صنعتی سازمان ملل بر چنین امری تاکید کرده است.

این سازمان از سازمان تجارت جهانی خواسته است تا به صادرات از کشورهایی که کمترین سهم صادرات محصول تولیدی را در اختیار دارند، اولویت دهد.

سازمان توسعه صنعتی سازمان ملل در ضمن از کشورهای توسعه یافته خواسته است تا با رفع ممنوعیت های موجود در قوانین بازرگانی خود به رشد صنایع صادراتی و تولیدی فقیرترین کشورهای جهان کمک کنند.

این سازمان می گوید چنین تغییراتی به بهبود وضعیت معیشتی فقیرترین ملت های جهان که با کمتر از یک دلار در روز زندگی می کنند، کمک خواهد کرد.

فیلیپه شورته، نماینده سازمان توسعه صنعتی سازمان ملل در جنوب آسیا با اذعان به وضعیت بحرانی اقتصاد بین المللی، ایجاد فرصت برای توسعه صنعتی و صادرات کشورهای توسعه نیافته را طی ۵ یا ۱۰ سال آینده دشوار می داند.

وی می گوید بحران جهانی اقتصاد به طور قطع بر فقیرترین کشورهای جهان تاثیرات بسیاری خواهد گذاشت و احتمالاً تاکید بر ساخت زیربنای فیزیکی و انسانی و توسعه توانایی های فن آوری تا حدودی کنار گذاشته خواهد شد.

این آژانس سازمان ملل می گوید به منظور ایجاد فرصت برای موفقیت در صادرات تولیدی، کشورهایی که طرح های مشابهی داشته اند باید الگو قرار بگیرند.

صنعت چرم چنایی هند، مجموعه تولید دکمه در چین و صنایع خودرو سازی جاکارتا در اندونزی و کارخانه تولیدی قطعات کامپیوتر در نیجریه از آن جمله هستند.

گزارش سازمان ملل به رشد صادرات هند در نیمه اول دهه اخیر اشاره کرده است که جنوب آسیا را به منطقه ای بدل کرد که سریع ترین رشد صادرات محصولات تولیدی را داشته است. رشد صادرات خاورمیانه و شمال آفریقا پس از این منطقه در مقام دوم قرار می گیرد.