گزارش اقتصادی: تاثیر بحران جهانی اقتصاد بر صنعت خودروسازی تایلند   

ران کوربن، خبرنگار صدای آمریکا، بانکوک

صنایع خودروسازی تایلند از بانک های دولتی کشور درخواست کمک کرده اند.

مدیران صنعت خودروسازی تایلند، همزمان با کاهش صادرات و فروش داخلی از دولت خواسته اند تا از این صنایع حمایت کند.

گرچه تعداد زیادی از کارمندان صنایع خودروسازی تایلند از کار برکنار شده اند، اما تحلیل گران نسبت به آینده روشن سرمایه گذاری های آتی در صنایع خودروسازی دولت تایلند خوش بین اند.

شرکت های خودروسازی عمده جهان میلیون ها دلار در صنایع تایلند، که از آن به عنوان دیترویت آسیا یاد می شود، سرمایه گذاری کرده اند.

اما در حالی که شرکت های خودروسازی دیترویت در پی رکود اقتصادی کنونی، در عمق مشکلات مالی فرو رفته اند، مدیران صنعت خودروسازی امیدوارند دولت تایلند حداقل در کوتاه مدت به نجات این صنعت بشتابد.

صنعت خودروسازی با رکود شدید مواجه شده است.

ارزیابی های انجمن صنایع خودروسازی حاکی از آن است که در سال ۲۰۰۹، تولید خودرو با ۲۵ درصد کاهش از ۱⁄۴ میلیون واحد در سال گذشته به کمی بیش از یک میلیون واحد خواهد رسید.

تولید ماه ژانویه تا ۴۰ درصد و فروش داخلی تا ۳۰ درصد کاهش یافت.

فدراسیون صنایع تایلند پیش بینی کرده است صادرات سال جاری تا ۲۵ درصد کاهش خواهد یافت.

جان نوبل، مدیر ارزیابی آسیا پاسیفیک شرکت پژوهشی «جی دی پاور و همکاران» می گوید: «بازار تایلند نیز به رکود جهانی صنعت خودروسازی دچار شده است. خودروسازی تایلند با مشکلات بسیاری روبرو شده است. گرچه این مشکلات قابل مقایسه با گستردگی مشکلات جهان غرب نیست اما نسبت به خودروسازی آسیای جنوب شرقی در بازارهای کشورهای در حال توسعه همچون چین و هند ضربه سنگین تری را متحمل شده است.»

وزیر صنایع تایلند هشدار داده است بیش از ۴۶ درصد از ۴۰۰ هزار شغل وابسته به صنایع خودروسازی در معرض خطر قرار دارند.

صنعت خودروسازی تایلند به شدت تحت تاثیر تولید کنندگان ژاپنی بویژه تویوتا قرار دارد.

جنرال موتورز و فورد نیز در صنایع خودروسازی تالیند سرمایه گذاری های سنگینی کرده اند و ار دسترسی به نیروی کار ماهر و نیز بازارهای درون جامعه ملت های جنوب شرق آسیا منفعت می برند.

شعبه جنرال موتورز در تایلند در پی جلب حمایت دولت تایلند است تا برای خط تولید ۴۲۶ میلیون دلاری موتور دیزل و پروژه ساخت وانت های «پیک آپ» به منابع مالی کافی دسترسی داشته باشد.

والوپ تیاسیری، رییس موسسه خودروسازی تایلند می گوید:«صنایع خودروسازی تایلند امیدوار است دولت از قدم هایی که به منظور رفع نیاز بازار داخلی برداشته می شوند حمایت کند. مقامت مسئول صنعت خودروسازی در تلاش خواهند بود تا حمایت دولت را برای ارایه مشوق هایی به منظور احیای بازار داخلی جلب کنند چرا که مشکل صادرات بسیار جدی ست و بازارهای داخلی را می توان با توان انسانی در صنعت خودرو سازی اشباع کرد.»

وزرای بازرگانی تایلند اخیرا با برنامه ریزی یک طرح چهار ساله به ارزش ۵۴ میلیارد دلار در صددند تا اقتصاد راکد کشور را احیا کنند.

کارشناسان اقتصادی این کشور نسبت به کاهش یک درصدی رشد اقتصادی هشدار داده اند.

در عین حال علیرغم کاهش تولید خودرو در سال جاری، بونل نسبت به چشم انداز این صنعت خوشبین است و می گوید صنعت خودرو سازی بر آن است تا خودروهای کوچک تر و کم مصرف تر تولید کند.

کمپانی ژاپنی نیسان اخیرا از تصمیم خود مبنی بر انتقال خط تولید اتومبیل های «ساب کامپکت» (هاچ بک کلاس بی) به اتومبیل های کم هزینه تر در تایلند خبر داده است.
تمام مراحل نهایی تولید این خودروها به تایلند منتقل شده است و این خوردروها پس از تکمیل به ژاپن صادر می شوند.

هیات سرمایه گذاری تایلند در ضمن از تایید پروژه تولید شش نوع خودرو شامل نیسان، سوزوکی، هوندا، تویوتا، تاتا و میتسوبیشی که بر اساس استانداردهای زیست محیطی ساخته می شوند خبر داده است.

شعبه بی ام دبلیو در تایلند امیدوار است بتواند از اخراج کارمندان خود اجتناب کند.

والوپ، رییس انجمن صنایع خودرو سازی تایلند می گوید این صنعت در صدد است تا برای رفع مشکلات کوتاه مدت در زمینه مالیات، تسهیل وام های بانکی و بازپرداخت آن از دولت درخواست کمک کند.

با وجود نگرانی ها پیرامون افزایش روند بیکاری کارگران صنعت خودرو سازی، مقامات این صنعت امیدوارند درخواست آنها با حمایت دولت مواجه شود.