اتحادیه اروپا مجاهدین خلق را از فهرست سازمان های تروریستی خارج کرد

بر اساس تصمیم وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا سازمان مجاهدین خلق از فهرست گروه های تروریستی این اتحادیه خارج می شود.

این تصمیم امروز، دوشنبه، در نشست وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل اتخاذ شد و از فردا اجرا می شود. به این ترتیب دارایی های سازمان مجاهدین خلق از انسداد خارج خواهد شد.

پیشتر چند دادگاه در اروپا تصمیم اتحادیه را به دلیل نبود شواهد کافی در اثبات تروریست بودن سازمان مجاهدین خلق رد کرده بودند.

روز یکشنبه صدها نفر در تهران در اعتراض به طرح اتحادیه اروپا برای خارج کردن مجاهدین خلق از فهرست گروه های تروریستی در مقابل سفارت خانه فرانسه دست به تظاهرات زدند.

تظاهر کنندگان علیه سازمان مجاهدین خلق، که اعضای آن را «منافق» توصیف کردند، شعار دادند.

سازمان مجاهدین خلق در دهه ۱۹۶۰ میلادی و در جهت حمایت از آیت الله خمینی به منظور سرنگون کردن حکومت محمد رضا شاه پهلوی تاسیس شد. با این حال پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ آیت الله خمینی فعالیت های این سازمان را غیر قانونی اعلام کرد. به دنبال آن شماری از اعضای این سازمان اعدام، برخی زندانی و تعدادی دیگر تبعید شدند.

اما در حالی که اتحادیه اروپا نام سازمان مجاهدین خلق را از فهرست سازمان های تروریستی خود خارج کرده است، وزارت امور خارجه آمریکا در دولت پرزیدنت بوش اعلام کرد شواهدی که نشان دهد این سازمان از سازمان های تروریستی فاصله گرفته است وجود ندارد.

این وزارتخانه اعلام کرد سازمان مجاهدین خلق دادخواستی را به منظور حذف نام این سازمان از فهرست سازمان های تروریستی مد نظر ایالات متحده ارایه کرده است، اما پس از بازنگری در شواهد اجرایی، و پس از مشورت با دادستان کل و وزارت خزانه داری روشن شد سازمان مجاهدین خلق کماکان نقش هایی را ایفا می کند که بر اساس آن نقش ها این سازمان در سال ۲۰۰۳یک سازمان تروریستی شناخته شد.