اکثریت مردم جهان به ریاست جمهوری اوباما خوشبین هستند

شهروندان عادی و رهبران جهان روز سه شنبه به واشنگتن چشم دوخته بودند، شهری که در آن باراک اوباما به عنوان چهل و چهارمین رییس جمهوری آمریکا سوگند یاد کرد.

نظر خواهی بی بی سی از بیش از ۱۷ هزار نفر در ۱۷ کشور نشان می دهد که مردم در سراسر جهان نسبت به ریاست جمهوری اوباما خوشبین هستند. دو نفر از هر سه نفر گفتند آنها بر این عقیده هستند که اوباما مناسبات آمریکا با خارج را تقویت خواهد کرد.

سارکوزی رییس جمهوری فرانسه گفت دولت وی مشتاق است برای تغییر دادن جهان همراه با اوباما، با او کار کند.

در واتیکان، پاپ بندیکت گفت دعا می کند خداوند به آقای اوباما «خرد و نیروی استوار» ارزانی دارد.

گوردون براون نخست وزیر بریتانیا، رییس جمهوری جدید آمریکا را به عنوان مردی با نگرش و تصمیمی بزرگ ستود.

آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان گفت امروز روزی خاص نه فقط برای آمریکا بلکه برای جهان است.

اوباما در پیام تحلیف خود گفت: «در حالی که جهان کوچکتر می شود، انسانیت مشترک ما خود را آشکار خواهد ساخت و افزود آمریکا باید نقش خود را در طلوع عصر جدید صلح ایفا کند.»

او همچنین مستقیما کشورهای مسلمان را خطاب قرار داد و گفت: «ما خواهان راهی جدید به جلو هستیم که بر منافع و احترام متقابل استوار باشد.»

در کنیا مردم در روستای کوگلو، زادگاه پدر اوباما آواز خواندند و رقصیدند. مقامالت کنیا تلویزیون بسیار بزرگی در مرکز اصلی کنوانسیون نایروبی قرار داده بودند تا مردم بتوانند آیین سوگند مردی را که بسیاری از کنیایی ها او ر ا «یکی از خود ما» می نامند، ببینند.

برنامه هایی نیز در جاکارتا، پایتخت اندونزی، که اوباما در آنجا به مدرسه رفت ترتیب داده شده است.

همکلاسی های سابق رییس جمهوری منتخب برای تماشای پسری که زمانی می دانست بالاترین مقام را در آمریکا احراز خواهد کرد، جمع شده بودند.

در غرب آفریقا، رییس جمهوری سنگال می گوید آفریقاییان نباید انتظار زیادی از رییس جمهوری آینده آمریکا داشته باشند. او به تلویزیون فرانسه گفت نخستین ارجحیت آقای اوباما بحران مالی آمریکا خواهد بود، نه انجام تغییری عمده ای در مناسبات با آفریقا.