گزارش اجتماعی: مخاطرات  فرار مردم آفریقا  برای عبور از خلیج عدن

لیزا شلاین، خبرنگار صدای آمریکا، ژنو

سازمان پناهندگان سازمان ملل اعلام کرده است بیش از ۵ هزار تن برای گذر از خلیج عدن در قایق های قاچاق انسان خطرات جدی را متحمل می شوند.

خلیج عدن، سومالی در قاره آفریقا را از یمن در شبه جزیره عربی جدا می کند.

بنا به گفته این سازمان، حالقل ۵۹۰ پناهنده غرق شده و ۳۵۹ تن دیگر ناپدید شده اند.

سازمان پناهندگان سازمان ملل می گوید افراد درمانده از سر ناچاری و درماندگی به اقدامات مخاطره آمیزی دست می زنند.

این سازمان اعلام کرده هزاران شهروند سومالیایی و اتیوپیایی در تلاش به منظور فرار از فقر و جنگ جان خود را در معرض خطر قرار می دهند.

ران ردموند، سخنگوی سازمان پناهندگان سازمان ملل می گوید: « سال گذشته بیش از ۵۰ هزار تن برای فرار از خشونت و منازعه از طریق خلیج عدن و با قایق های قاچاقچیان از سومالی متواری شده اند.»

وی می گوید: « این پناهندگان، به امید فرار از زندگی فلاکت بار خود، به قاچاقچیان خلافکار هزینه هایی که گاه تا صد دلار نیز می رسد می پردازند.
گزارش هایی موجود است که نشان می دهد در سال ۲۰۰۸، بسیاری حین عبور از خلیج عدن تا حد مرگ مورد ضرب و شتم قرار گرفته بودند. اما بسیاری از مرگ و میر های گزارش شده از غرق شدن مسافران ناشی می شود چرا که بسیاری از قاچاقچیان به منظور اجتناب از بازرسی مقامات یمنی، پناهندگان را با زور به آب های یمن پرتاب می کنند. افزایش روند قاچاق این افراد نمایانگر شرایط بسیار دشوار در سومالی و شاخ آفریقاست که درگیر جنگ داخلی ، بی ثباتی سیاسی ، قحطی و فقر است.»

آمار نشان می دهد اقدامات ناشی از درماندگی، گریبان مردم شاخ آفریقا را گرفته است.

ارقام این سازمان در مقایسه با سال ۲۰۰۷، از افزایش ۷۰ درصدی ورود پناهندگان یمنی حکایت می کند.

در حالی که تعداد افرادی که به چنین سفر پر مخاطره ای دست می زنند بیش از سال گذشته بوده است، اما سازمان پناهندگان سازمان ملل اعلام کرده آمار مرگ و میر در سال ۲۰۰۷ به طور چشمگیری بیش از سال گذشته بوده است.

در سال ۲۰۰۷، ۱۴۰۰ تن در آب های خلیج عدن غرق شدند، در حالی که این رقم در سال ۲۰۰۸ به ۵۹۰ کاهش یافته است.

سازمان پناهندگان سازمان ملل می گوید به منظور هشدار به مردم شاخ آفریقا که در صدند برای فرار از خطراتی که استفاده از این قاچاقچیان در بردارد، کارزارهای اطلاعاتی خود را ادامه خواهد داد.

بنا به گفته این نهاد بین المللی و دیگر سازمان های ویژه پناهندگان، برنامه هایی برای بهبود شرایط زندگی مردم آفریقا طراحی شده است تا ناچار نباشند زندگی خود را برای خروج از یمن در معرض خطر قرار دهند.

سازمان پناهندگان سازمان ملل از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواسته است تا پرونده افرادی که درخواست پناهندگی در این کشورها با دقت و رعایت انصاف رسیدگی نمایند.