واکنش ايران به عمليات اسرائيل در غزه بيشتر نمايشی است تا تهديد کننده

لس آنجلس تايمز زير عنوان"ايران موضعی دعوائی در منازعه غزه اتخاذ کرده است" با اشاره به هجوم دانشجويان به مجتمع مسکونی سفارت بريتانيا در تهران، پيشنهاد محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری در مورد محاکمه غيابی رهبران اسرائيل، ثبت نام بسيجی ها برای عمليات انتحاری عليه اسرائيل و اظهارات يک تيمسار در مورد واکنشی نظامی به عمليات اسرائيل عليه حماس، می نويسد جمهوری اسلامی، با اين جنگجوئی لفظی خود را در مخالفت با عمليات نظامی اسرائيل در غزه جلو انداخته است.

لس آنجلس تايمز با نقل نظريه تحليگرانی که معتقدند واکنش ايران به عمليات تهاجمی در غزه بيشتر نمايشی بوده است تا تهديدکننده، که تقويت تندروها را پيش از انتخابات رياست جمهوری مد نظر دارد، می نويسد حتی ايده واکنش نظامی نيز توسط افسر مسئول نيروهای زمينی، دريائی و هوائی ايران مطرح نشد، بلکه تيمساری ارائه داد که عملا مسئول برگزاری مراسم سالانه يادبود کسانی است که در دهه هشتاد در جنگ ايران و عراق جنگيدند و کشته شدند.

* حريق درشعبه فروشگاه ايتاليائی پوشاک در تهران

جروسلام پست، روزنامه انگليسی زبان اسرائيل زير عنوان" فروشگاه بنتون در ايران بر سر ارتباط با شبکه صهيونيستی به آتش کشيده شد" گزارش های خبری حاکی از آتش گرفتن شعبه يک فروشگاه ايتاليائی پوشاک در ايران، موسوم به بنتون را نقل ميکند که همزمان با اعتراض هائی خشمگينانه عليه حملات اسرائيل به غزه تحت کنترل حماس رخ داده است.

جروسلام پست گزارش روزنامه دولتی جمهوری اسلامی ايران را نقل ميکند که ميگويد اين فروشگاه واقع در خيابان دولت در تهران توسط افرادی ناشناس به آتش کشيده شد.

جروسلام پست می نويسد محافظه کاران جمهوری اسلامی مدتهاست که از مصرف کنندگان خواسته اند محصولات صهيونيست ، از نوشيدنی های کوکاکولا و پپسی گرفته تا لباس های کلوين کلاين تا محصولات غذائی نستله را تحريم کنند.

* استفاده ايران از افراطيون شيعه و سنی

ميدل ايست تايمز، روزنامه انگليسی زبان مصر، زير عنوان"ايران عمال خود را فعال ميکند" با اشاره به تصميم حماس برای از سرگيری حملات به اسرائيل پس از انقضای آتش بسی شش ماهه، می نويسد جنگی جديد در منطقه فقط می تواند به سود يک کشور تمام شود: ايران.

ميدل ايست تايمز می نويسد ايران با دنبال کردن مدل جنگ تابستان ۲۰۰۶ عليه اسرائيل، که ربوده شدن دو سرباز اسرائيلی توسط تشکيلات شيعه حزب الله لبنان عامل آن بود می تواند از بازشدن جبهه ای جديد منتفع شود.

ميدل ايست تايمز می نويسد اين بار ايران به استفاده از حماس، بازوی سنی خود روی آورده است. برخلاف نظر بعضی از کارشناسان در منطقه، افراطيون سنی و افراطيون شيعه در پيوستن به هم عليه دشمنی مشترک، و کنار گذاشتن اختلافات ديرين خود، مشکلی ندارند.

ميدل ايست تايمز می نويسد جلب توجه جهان به غزه به ايران امکان ميدهد اذهان را از برنامه اتمی خود منحرف کند و در شرايط فعلی اين برای ايران ورقی برنده است.

* نقش ايران و سوريه در بهبود زرادخانه حماس

نيويورک تايمز زير عنوان"ضربات عمقی حماس در اسرائيل معرف تکاملی در زرادخانه راکتی" به نقل از مقاماتی که خواسته اند به دلايل امنيتی معرفی نشوند، می نويسد حماس توانسته است از سال ۲۰۰۷ که رقيب خود، جناح فتح را از از غزه بيرون راند و کنترل غزه را به دست گرفت، زرادخانه خود را بهتر کند.

نيويورک تايمز به نقل از همين مقامات می نويسد بنظر ميرسد حماس در اين زمينه به بازار سياه و کمک حاميان ديرين اش ، ايران و سوريه متکی است.

نيويورک تايمز همچنين اظهارات مقامات آمريکائی و اسرائيلی را نقل ميکند که گفته اند شواهدی وجود دارد که بعضی از جنگندگان حماس ممکن است در مورد حملات چريکی در اردوگاههائی که توسط نيروی قدس پاسداران انقلاب اسلامی در ايران اداره ميشوند آموزش ديده باشند.

* صلح ميان اسرائيل و سوريه راهی برای محو نفوذ ايران در قلمرو فلسطينيان و لبنان

واشنگتن پست زير عنوان"موضع بوش در باره آتش بس معرف حمايت از اسرائيل است" می نويسد دولت بوش با تاکيد بر اينکه حماس در هرگونه آتش بسی با اسرائيل بايد پيشقدم شود بر حمايت از حق دولت اسرائيل در دفاع از خود پابرجاست، ضمن آنکه اسرائيل را به حمله ای زمينی با هدف اشغال مجدد نوار غزه تحت کنترل حماس تشويق نمی کند.

واشنگتن پست با اين يادآوری که دولت بوش فقط سه هفته ديگر بر سرکار است و بحران غزه ممکن است هنگامی که باراک اوباما، رئيس جمهوری منتخب، و هيلاری کلينتون، گزينش او برای احراز مقام وزارت امورخارجه، سرکار می آيند وضعيتی بکلی متفاوت داشته باشد نظرات مارتين اينديک و ريچارد حس، دو کارشناس سرشناس در امور خاورميانه را نقل ميکند که معتقدند دولت اوباما بايد برای معامله صلح ميان اسرائيل و سوريه به عنوان راهی در جهت محو نفوذ ايران در قلمرو فلسطينيان و لبنان تاکيد قائل شود.

* کانادا از نداشتن مجوز تماس کنسولی با وبلاگ نويس سرشناس توقيف شده در ايران خبر ميدهد

ديلی استار روزنامه انگليسی زبان لبنان زير عنوان"اتاوا ازعدم دسترسی به کانادائی ايرانی تبار توقيف شده خبر ميدهد" اظهارات سخنگوی وزارت امورخارجه کانادا را نقل ميکند که گفته است ايران برای کانادا هنوزمجوز تماس کنسولی با حسين درخشان، وبلاگ نگار کانادائی ايرانی تبار توقيف شده در ايران را صادر نکرده است.

ديلی استار با اين يادآوری که آقای درخشان، سی و چهار ساله، مشهور به پدر وبلاک نويسی در ايران، در سال ۲۰۰۱ با ارائه راهنمای دقيق بازکردن صفحات اينترنتی، انقلابی در صحنه وبلاگ نويسی در ايران بوجود آورد که در سالهای اخير شمار وبلاگ های فارسی زبان را به حدود هفتاد هزار رسانده است، می نويسد يک وب سايت محافظه کار روز اول نوامبر خبر داد که وی به ظن جاسوسی برای اسرائيل توقيف شده است.