گزارش: لورا بوش و دفاع از حقوق انسانی زنان پس از ترک کاخ سفید

لورا بوش بانوی اول آمریکا که یکی از فعالان حقوق بشر است میگوید پس از پایان دوره ریاست جمهوری همسرش پرزیدنت بوش باز هم تلاش های خود را در جهت حمایت از حقوق بشر ادامه خواهد داد.

خانم بوش که به مناسبت روز جهانی منشور حقوق بشر در شورای روابط خارجی در نیویورک سخنرانی میکرد از نقض حقوق زنان در جهان سخن گفت. خانم بوش گفت که این منشور، رهائی از شکنجه، بردگی، فقر و سایر شکل های سرکوبگری را تضمین میکند. بانوی اول آمریکا بارها از حقوق زنان در افغانستان و مردمی که به مناسبت نقض حقوق انسانی خود از برمه آواره شده اند؛ یاد کرد.

وی همچنین بر تعهد خود در حمایت از حقوق انسانی زنان به ویژه در برمه و افغانستان تاًکید کرد. خانم بوش گفت که در ملاقات های خود با هزاران زن از ملیت های گوناگون متوجه شده که آرمانهای آنان در همه جا یکی است. زنان در پی فراگیری آموزش هستند، میخواهند کودکانشان در صلح و آرامش رشد کنند و امیدوارند که بتوانند از بیمه های درمانی مناسب و رفاه اجتماعی برخوردار شوند.

خانم بوش که در ماه ژوئن گذشته از یک مرکز آموزشی پلیس برای دختران جوان دیدار کرده است، علیه شبه نظامی ها سخن گفت. این شبه نظامی ها بروی دخترانی که بمدرسه میروند، اسید پاشیده اند.

لورا بوش بانوی اول آمریکا در رابطه با آرمان های زنان افغان گفت بیشتر مردم در افغانستان میخواهند که بدون وجود طالبان زندگی کنند. آنان – شاید برای سالها - به حمایت ما و پشتیبانی جامعه بین المللی نیاز دارند.

خانم بوش در سخنرانی اش به منشور جهانی حقوق بشر و تصویب آن اشاره کرد و گفت جالب است که دو کشور افغانستان و برمه در مجموعه ۴۸ کشوری بودند که این منشور مهم را تصویب کرده اند.

این در حالی است که مسئله نقض حقوق زنان همچنان در دو کشور افغانستان و برمه مشاهده میشود. در افغانستان، در مناطقی که طالبان بر آن مسلط میشوند، حقوق انسانی زنان و دختران جوان مورد تعرض قرار میگیرد و در برمه، زنانی را که از دموکراسی حمایت میکنند، مانند آنگ سان سوچی به زندان خانگی محکوم میکنند.

یکی از کشورهائی که از نقض حقوق انسانی زنان در آن صحبت میشود، جمهوری اسلامی ایران است. ایران ۳۱ سال پیش از انقلاب بیست و دوم بهمن ماه سال ۱۳۵۷ خورشیدی، در شمار ۴۸ کشوری بود که به تصویب منشور جهانی حقوق بشر راًی مثبت داده بود.