البرادعی ميگويد جمهوری اسلامی ايران به اتهامات مربوط به سلاح های اتمی پاسخ قانع کننده ای نداده است

رئيس آژانس بين المللی انرژی اتمی (آی-اِی-ئی-اِی*) ناخشنودی خود را از امتناع جمهوری اسلامی ايران در جهت روشن ساختن جزئيات برنامه اتمی خود، اعلام کرده است.

محمد البرادعی می گويد لازم است آژانس اتمی سازمان ملل پاسخ ايران را نسبت به اتهاماتی که بر آن کشور در مورد تحقيقات مربوط به سلاح های اتمی وارد ميشود، دريافت دارد.

البرادعی مراتب تأسف خود را از عدم دريافت پاسخ قانع کننده ای از جمهوری اسلامی ايران، اعلام کرده است.

البرادعی اين نظرات را روز پنجشنبه در وين در جلسه آژانس بين المللی انرژی اتمی که برای رسيدگی به نگرانيهای مربوط به برنامه های اتمی ايران و سوريه تشکيل شده بود، ابراز داشت.

در جلسه روز پنجشنبه آی-اِی-ئی-اِی، نمايندهِ ٣ کشور بريتانيا، فرانسه و آلمان، ايران را به بی اعتنائی نسبت به درخواستهای آژانس اتمی برای ارائه اطلاعات لازمِ مربوط به ٣ ماه گذشته، متهم کرد.

جمهوری اسلامی ايران، اتهامات مربوط به انجام تحقيقات را در زمينه سلاح های اتمی رد کرده است.و از اوائل سال جای ميلادی، مسأله را «پايان يافته» اعلام کرده است.

علاوه بر اين، البرادعی از سوريه نيز مؤکداً خواسته است از خود، حداکثر شفافيت را در مورد تأسيسات بمباران شده اخير خود، نشان دهد. گفته ميشود، تأسيساتی که در سال گذشته بدست اسرائيلی ها بمباران شد، مخفيانه به کار توليد سلاحهای اتمی مربوط بوده است.

آمريکا می گويد اسرائيل تأسيسات سوری نيروگاه اتمی را که ساختمان آن تقريباً پايان يافته بود، و با کمک کره شمالی ساخته شده بود، ويران ساخت. قرار بود نيروگاه ويران شده، پلوتونيم بسازد، که می تواند، بعنوان يکی از اجزاء بمب اتمی، مورد استفاده قرار گيرد.

سوريه اتهام مربوط به ساختمان ويران شده و ارتباط آنرا با برنامه های اتمی رد می کند و از صدور اجازه برای بازرسان آژانس اتمی سازمان ملل جهت انجام بازرسی از پايگاههای نظامی خود، به عذر «امنيت کشور،» امتناع ميورزد.

البرادعی می گويد، سازمان متبوع او، موفق نشده است تصاوير روشن محل بمباران شده را که بلافاصله پس از وقوع حمله گرفته شده است، دريافت دارد. البرادعی، از اين جهت، مراتب تأسف و حيرت خود را اعلام کرده است.

ديپلماتها می گويند، سوريه ممکن است، برای پنهان کردن اسرار مربوط به تأسيسات ويران شده، تصاوير آنرا خريداری کرده باشد. همين ديپلماتها می گويند، حتی کشورهائی که دارای شبکه تجارتی ماهواره ای هستند، مانند آمريکا، فرانسه و چين، ممکن است به دلائل امنيـی، تصاوير مورد نظر را از پخش و توزيع خارج کرده باشند.

IAEA*