گزارش تحليلی: مدودف می گويد با وجود عدم اعتماد ميان روسيه و آمريکا وی به دولت آينده ايالات متحده اميدوار است

دیمیتری مدودف رییس جمهوری روسیه ابراز امیدواری کرد عدم اعتمادی که بین واشنگتن و مسکو وجود دارد با روی کار آمدن دولت باراک اوباما تغییر کند.

رییس جمهوری روسیه که در ایالات متحده به سر می برد روز شنبه اظهار داشت مایل است بلافاصله پس از آغاز ریاست جمهوری باراک اوباما در بیست ژانویه، با او به گفتگو بنشیند.

دیمیتری مدودف که برای اولین بار پس از رسیدن به مقام ریاست جمهوری روسیه برای شرکت در نشست رهبران بیست کشور جهان به ایالات متحده سفر کرده است روز شنبه در واشنگتن در نشستی با اعضا شورای روابط خارجی گفت: من فکر می کنم در ارتباط دو کشور روسیه و آمریکا عدم اعتماد وجود دارد ولی ما به دولت آینده ایالات متحده امید بسیار داریم.

شورای روابط خارجی یک سازمان غیر دولتی است که در سیاست های خارجی ایالات متحده تاثیر گذار است.

دیمیتری مدودف پس از این که نشست رهبران بیست کشور جهان در واشنگتن را رضایت بخش خواند افزود بسیار مهم است که بلافاصله پس از آغاز ریاست جمهوری باراک اوباما با او به گفتگو بنشیند و پیشنهاد کرد برنامه ایالات متحده برای ساخت یک سیستم دفاع موشکی در اروپای شرقی سر آغاز این گفتگوها باشد.

رییس جمهوری روسیه که چند ساعت پس از انتخاب باراک اوباما به ریاست جمهوری آینده ایالات متحده، هشدار داده بود که برای خنثی کردن سیستم دفاع موشکی آمریکا، ممکن است موشک های کوتاه برد خود را به مرز روسیه با کشورهای عضو ناتو منتقل کند این بار از موضعی آرام تر سخن گفت: من بار ديگر تاکید می کنم ما قدم اول را بر نخواهیم داشت و لی در صورت لزوم و فقط برای دفاع از روسیه در مقابل این سیستم دفاع موشکی اروپایی عکس العمل نشان خواهیم داد. من امیدوارم رییس جمهوری آینده آمریکا و دولت وی مایل به گفتگو و بررسی این مساله باشند.

گر چه باراک اوباما نظر خود را در مورد سیستم دفاع موشکی مستقیما ابراز نکرده است ولی قابلیت های دفاعی این سیستم موشکی را با تردید می نگرد.

در حالی که دولت پرزیدنت بوش می گوید طرح بنای سیستم دفاع موشکی در لهستان و جمهوری چک فقط برای دفاع اروپا در مقابل ایران است ولی مسکو آن را تهدیدی برای خود می شمارد.

در ارتباط با دو استان جدایی طلب اوستیای جنوبی و آبخازی از گرجستان، دیمیتری مدودف بار ديگر تاکید کرد برخلاف خواست کشورهای اروپایی روسیه استقلال این دو استان را به رسمیت می شناسد و تصمیم مسکو غیر قابل تغییر است.

آقای مدودف امکان تغییر قانون اساسی روسیه را به منظور تمدید دوره ریاست جمهوری از ۴ سال به ۶ سال ضروری خواند. بسیاری بر این باورند این تغییر، راه را برای ریاست جمهوری دوباره ولادیمیر پوتین هموار می کند.

مادلن آلبرایت وزیر امور خارجه پیشین ایالات متحده که در کنفرانس رهبران بیست کشور جهان در واشنگتن، نمایندگی باراک اوباما را به عهده داشت، رییس جمهوری روسیه را در نشست با اعضا شورای روابط خارجی همراهی می کرد.