مرور روزنامه های صبح ایران - یکشنبه ۱۹ آبان
۴۰۰ میلیون دلار برای ۱۰ نفر
روزنامه کیهان، با درج گزارشی به نقل از «کارشناسان» می نویسد «آمار رسمی حاکی از آن است که ۶۵ شخصیت حقیقی و حقوقی، انحصار واردات ۵ قلم کالا را به خود اختصاص داده اند».
به نوشته این روزنامه، طبق گزارش گمرک ایران، «۱۰ نفر انحصار وارادات ۴۵ درصد بخش خودرو را در اختیار دارند».
کیهان می گوید در سال ۱۳۸۶ خورشیدی ۴۲ هزار و ۴۶۱ خودرو به ارزش ۸۷۸ میلیون دلار وارد ایران شد که از نظر ارزش دلاری، ۳۶ درصد افزایش داشت و با این حساب « ۴۵ درصد ارزش كل واردات خودرو درسال ۱۳۸۶ حدود ۳۹۵/۹۱ ميليون دلار بوده است».
مانور ۳۰ هزار نفری پلیس در تهران
کارگزاران در شماره امروز خود با انتشار گزارشی به مانور بی سابقه «۳۰ هزار نفری» نیروی انتظامی در «شهر تهران» پرداخته است. به نوشته این روزنامه، «عزیزالله رجبزاده»، فرمانده نیروی انتظامی تهران در «اولین نشست خبری خود با خبرنگاران پس از رسیدن به فرماندهی پلیس تهران» گفت: رزمایش «امنیت و آرامش» از روز دوشنبه به مدت «شش روز» برگزار می شود.
او برخی از اهداف این رزمایش را « برقراری امنیت»، «حفاظت از مراكز حساس مانند وزارتخانهها» و بررسی «نقاط ضعف و قوت پلیس» در پایتخت اعلام کرد.
به نوشته کارگزاران، فرمانده پلیس تهران در پاسخ به این پرسش که «آیا پلیس ضمانت میدهد كه آرامش مردم با برگزاری این رزمایش مختل نشود؟» گفت: «به هر حال باید قبول كنیم كه اگر مشكلی در تهران به وجود آید، این آرامش از بین خواهد رفت»
فرار مغز های «شریف»
جمهوری اسلامی در گزارشی از حضور یافتن رییس دانشگاه صنعتی شریف در مجلس شورای اسلامی و پاسخگویی به نمایندگان مجلس هشتم خبر می دهد.
به نوشته این روزنامه، «سعيد سهراب پور» درباره «فرار مغزهای این دانشگاه» روز سه شنبه به مجلس می رود.
جمهوری اسلامی می نویسد «خبرها حاكی از فرار مغزها از دانشگاه شريف است».
اتمام حجت ۶۰ اقتصاد دان با محمود احمدی نژاد
سرمایه، تیترنخست خود را به نامه سرگشاده۶۰ استاد دانشگاه ایران به محمود احمدی نژاد اختصاص داده و با اشاره به «طرح تحول اقتصادی» رییس جمهوری اسلامی نوشته « طرح تحول قابل اجرا نیست».
۶۰ استاد اقتصادی برجسته دانشگاه های ایران خطاب به محمود احمدی نژاد نوشته اند:« رویکرد دولت نهم با مبانی علمی و توسعه ای همخوانی ندارد». به نوشته سرمایه، آنان همچنین با اشاره به «نوسانات تند معاملات سهام» شرکت های بزرگ دولتی مانند فولادسازی، مخابرات و کشتیرانی، به محمود احمدی نژاد نوشته اند این موارد بیانگر«نا اطمینانی در بازار سرمایه است».
اقتصاددانان ایران، دولت نهم را یک دولت «هزینه گرا» و نه یک دولت «توسعه گرا» عنوان کرده اند. به گفته آنان، «سرعت عمل احساسی دولت» عرصه را برای عقلانیت تنگ کرده است.
حمایت مادی از استادان همکار نهاد رهبری در دانشگاه
سرمایه با انتشار گزارشی درباره دانشگاه از «حمایت های مادی و معنوی» استادان دانشگاه که با «نهاد رهبری» همکاری کنند خبر داد. به نوشته این روزنامه، «حجت الاسلام علی فلاح رفیع»، که ریاست «مرکز هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی» را بر عهده دارد، گفته به زودی آیین نامه حمایت از این اساتید از سوی وزارت علوم به روسای دانشگاه کشور ابلاغ می شود.
این روزنامه به ماهیت کمک های مادی و نحوه همکاری آنان با نهاد رهبری اشاره ای نکرد.
جهان صنعت به نقل از «علی اکبر محرابیان» وزیر صنایع دولت محمود احمدی نژاد می نویسد: «ایران، بسیاری از بازار جهانی را از دست داده است».
به گفته این روزنامه، وزیر صنایع دولت نهم، بازارهایی نظیر «فرش، کفش، زعفران» را از جمله بازارهایی می داند که به خاطر «تعلل فعالان اقتصادی» که سهم بالای ایران در این بازار ها از دست رفته است.
به گفته محرابیان، ایران در «بازار پسته» نیز به خاطر «سرمایه گذاری دیگر کشور ها» و همچنین « سیاست های تحریمی» دچار مشکل شده است.